Gemeente Lochem start pilot verkeersspreekuur

Lochem – De gemeente Lochem start als pilot met een verkeersspreekuur. Op donderdag 14 november van 18.30 tot 20.00 kunt u met al uw vragen over verkeer terecht in het gemeentehuis van Lochem.
Marleen Dam en Niels Zondag van de gemeente Lochem (team verkeer) en Jan de Vries van de politie zijn bij het verkeersspreekuur aanwezig. Tijdens het verkeerspreekuur kunnen inwoners vragen, problemen en klachten over verkeer, verkeersveiligheid en parkeren met dit drietal bespreken.

Verkeersspreekuur geeft ruimte voor stellen van vragen
“Wekelijks krijgen we vragen binnen over allerlei onderwerpen die met verkeer te maken hebben”, vertelt Niels Zondag. “Het gaat hier bijvoorbeeld om een oproep voor een verkeersremmende maatregel, een vraag over een parkeerplaats, iemand die aandacht vraagt voor een verkeersonveilige situatie of een wens voor een extra verkeersbord. Het verkeersspreekuur geeft inwoners de ruimte om deze vragen op een laagdrempelige manier te stellen.”

Snel antwoord op vragen
Het eerste verkeersspreekuur wordt gehouden op 14 november en is een pilot. Mocht het verkeersspreekuur succesvol zijn dan worden er meerdere ingepland. Marleen Dam: “Het voordeel
van een spreekuur is dat er naast onze verkeersexpertise ook de expertise van de politie aan tafel zit. Zo kan een inwoner heel snel antwoord krijgen op zijn vraag.”

Aanmelden voor verkeersspreekuur
Inwoners die naar het verkeersspreekuur willen komen kunnen zich aanmelden via
rovsecretariaat@lochem.nl.