Hanneke Westland en Arjan Klein Hazebroek Beste Buur van 2019

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve zet Hanneke Westland en Arjan Klein Hazebroek in het zonnetje.

Lochem – “We zouden een van hen tekort doen als we ze niet beiden tot Beste Buur uitroepen”. Zo motiveerde de jury haar beslissing om niet een enkele beste buur te verkiezen maar het paar Hanneke Westland en Arjan Klein Hazebroek. Zij vormen samen een bindende factor in de buurt.

Afgelopen zaterdag kregen Hanneke en Arjan een verrassingsbezoek van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Gewapend met bloemen, oorkonde en cadeaubon belde de burgemeester aan bij het stel. De verrassing was enorm toen Hanneke en Arjan hoorden dat zij dit jaar de Beste Buur zijn. In het kielzog van de burgemeester kwamen alle buren om hen te feliciteren. Johan Nieuwenhuis, Beste Buur van afgelopen jaar, gaf de wisselbeker voor de Beste Buur door.

Nominaties van buren
Acht buren aan de Heuvelenweg in Lochem nomineerden eensgezind Hanneke en Arjan vanwege hun rol in de buurt. “Je kunt er altijd aankloppen, ze helpen in geval van nood, maken tijd voor je vrij en ze ondernemen samen met buren en buurt activiteiten”.

Verkiezing Beste Buur
Buurtbemiddeling Lochem organiseert sinds 2015 de verkiezing van de Beste Buur van Lochem. De Beste Buur is iemand die veel voor de buren en voor de buurt over heeft. Kortom, iemand die ieder graag als buur heeft. Dit jaar kwamen er uit de hele gemeente 18 nominaties binnen van mensen die een inwoner de titel van Beste Buur gunnen. Een jury beoordeelde de nominaties. Ieder jaar is dat weer een hele klus want alle genomineerden verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. De jury selecteerde Arjan en Hanneke omdat “ze praktische hulp, bijstand en een luisterend oor bieden aan bewoners in de straat met respect voor de ander. Wat nodig is, doen ze. Wie hulp nodig heeft, helpen ze. Hanneke en Arjan nemen ook vaak het voortouw bij activiteiten en klussen in de buurt.”

Buurtbemiddeling Stichting Welzijn Lochem
Buurtbemiddeling is een organisatie van vrijwilligers die inwoners van de gemeente Lochem helpen om met de buren in gesprek te komen over een probleem. Jaarlijks kloppen zo’n 40 mensen bij Buurtbemiddeling aan. Meer weten? Kijk dan op www.buurtbemiddelingswl.nl.