Buurt richt tijdelijk inrichting terrein Prins Clauslaan Lochem in

Lochem – In mei 2019 liet de gemeente het leegstaande gebouw van de St. Josephschool in Lochem slopen. In afwachting van de definitieve invulling van het vrijgekomen terrein, kwam de buurt met een initiatief voor een tijdelijke oplossing. Ze vond het belangrijk dat ontmoeting tussen jong en oud daarbij centraal zou staan. Op zaterdag 28 september hesen wethouder Bert Groot Wesseldijk en buurtbewoner Bert Braam de vlag. Daarmee werd het terrein officieel in gebruik genomen.

Buurtbewoners gingen samen aan de slag

De buurt popelde om zelf aan de slag te gaan. Bert Braam woont vlakbij het terrein aan de Clauslaan. Hij is als vrijwilliger betrokken bij dit initiatief: “Het is mooi dat de buurt zelf met ideeën kwam voor jong en oud. Er zijn looproutes met boomstammen aangelegd en bloemenmengels gezaaid. Op verschillende hoeken van het terrein is extra beplanting gekomen. Er zijn zitbankjes waar buren even kunnen bijpraten. Twee doeltjes zijn neergezet om voetbal te kunnen spelen. En voor jonge kinderen is de rioolbuis een prachtig speelelement. Het is precies geworden zoals we bedoelden”.

Al doende leerde de buurt elkaar beter kennen

Voor de buurt was het belangrijk dat er meteen iets zou gebeuren met het terrein. De gemeente stelde een bedrag van € 4.000 beschikbaar. Daarnaast vond de buurt sponsors. ”Dit geeft een enorme boost aan de buurt. We staken samen de handen uit de mouwen en leerden elkaar al doende beter kennen. Met eenvoudige materialen zorgden we zo voor meer mogelijkheden voor ontmoeten en bewegen in de Zuiderenk”, voegt Bert Braam toe.

Definitieve invulling duurt zeker drie tot vijf jaar

De buurt dacht op een bijeenkomst in mei 2019 mee over een definitieve toekomstige invulling van de vrijgekomen plek aan de Clauslaan. De gemeente neemt de wensen van de buurt mee in gesprekken met plannenmakers. Het duurt zeker drie tot vijf jaar voor dat plan is gerealiseerd.