Het Almens [B]Ommetje

Almen – In Almen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het Almens Ommetje, de wandelroute die grotendeels langs de meanderende Berkel voert. Helaas kunnen gebruikers van een rolstoel tot op heden niet genieten van het natuurschoon rondom Almen, omdat deze route voor hen niet/slecht begaanbaar is.

Om dit te kunnen veranderen is er een aanvraag ingediend bij de ‘Kom in Actie’-actie van het ANWB Fonds voor een speciale bredebandenrolstoel met elektrische ondersteuning en aanpassingen voor alle toegangshekken en bebording. Zodat ook rolstoelers toegang krijgen tot de wandelroute. Het Almens Ommetje hebben is daarbij omgedoopt tot het AlmensB’Ommetje; met Brede Banden langs de Berkel.

In iedere provincie geeft het ANWB Fonds € 10.000 weg aan een maatschappelijk project op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’. En dit project is hiervoor genomineerd.
Tussen 13 augustus en 30 september kan iedereen stemmen op dit initiatief via anwb.nl/stem. Per provincie wordt één winnaar gekozen; de uitslag wordt 25 oktober bekendgemaakt.
De hoop is natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen op het Almens B’Ommetje en ook anderen hiertoe bewegen. Want hoe meer stemmen, hoe meer kans.