St. Steffenrijders doen goede zaken

Laren – Afgelopen weekend waren de regiokampioenschappen voor paarden en pony’s in Zieuwent. De St. Steffenrijders kwamen met een grote delegatie aan start en hebben mooie resultaten behaald. Tevens was er het WK voor jonge dressuurpaarden waar Bart Veeze aan start kwam.

De pony’s en paarden deden mee aan het verenigingskampioenschap in Zieuwent en hierbij mogen de pony’s door naar de Hippiade in Ermelo op 24 augustus. Het viertal van de pony’s veroverde het reserve kampioenschap van Gelderland en heeft zich hiermee ook geplaats voor de Hippiade. Het viertal van de paarden, bestaande uit allemaal mannen op leeftijd, mag ook door naar de Hippiade. Het zestal van de paarden reed een keurige proef met een mooie 4e plaats als resultaat.

Individueel werd er ook mee gestreden om het kampioenschap van Gelderland en hierbij behaalden Sanne Vermeulen in de klasse L cat. D/E springen een 9e plek met een startbewijs voor deelname aan het NK. Anne Wil Renskers behaalde bij de paarden in het M2 dressuur een mooie 8e plek met een ticket voor het NK en Danique Jansen wist beslag te leggen op de 11de plaats in de B dressuur cat. D/E.

Op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo wist Bart Veeze en zijn zesjarige Imposantos een 5e plaats te behalen met hele mooie cijfers voor de stap en draf. Zijn andere troef wist hij naar een 14e plek te rijden.