Gelderland Herdenkt app te downloaden in de store

Regio – Vanaf nu is de gratis Gelderland Herdenkt app te downloaden in de AppStore en Google Play. De app is een mobiele gids op zak: bezoekers kunnen snel en makkelijk alle actuele WO2-gerelateerde evenementen raadplegen. Daarnaast zijn de routes die langs indrukwekkende plekken voeren in kaart gebracht, verhalen over de Tweede Wereldoorlog te bekijken en is alle horeca goed vindbaar.

Gratis, eenvoudig en zonder datagebruik

De app is gratis te downloaden in de AppStore en Google Play. Makkelijk in gebruik en hij wordt straks ook in het Engels en Duits beschikbaar gesteld.

Extra features app in augustus

In augustus worden nog extra features aan de Gelderland Herdenkt app toegevoegd. De routes worden belevingsroutes met spannende audio-verhalen, video en beeld. Praktische informatie is dan zonder datagebruik te raadplegen. Wel zo handig als iemand zich op een plek bevindt waar het bereik minder goed is, zoals op de Veluwe. Ook is het mogelijk voor gebruikers om de locatie te delen. Zo kunnen bezoekers anderen laten zien welke activiteiten er op dat moment in de buurt plaatsvinden.

Over Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid

Gelderland lag van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie. Te beginnen met de Operatie Market Garden in september 1944 en eindigend met de Duitse capitulatie in mei 1945. Grote delen van de provincie waren frontgebied, met evacuaties, onderwaterzettingen, verwoestingen en duizenden burgerdoden als gevolg. Alle Gelderse regio’s kregen in deze maanden met de oorlog te maken. Met Zeeland, Limburg en Noord-Brabant is Gelderland de provincie met de meeste oorlogsschade in Nederland.

In 2019 en 2020 is deze periode 75 jaar geleden. Met een programma boordevol tentoonstellingen, en luchtlandingen, bevrijdingsfestivals, herdenkingen en andere evenementen staan we stil bij de oorlog en vieren we in Gelderland dat we samen 75 jaar in vrijheid leven. Lees meer over Gelderland Herdenkt op www.gelderlandherdenkt.nl