Fanatieke sportdag in Ruurlo

Ruurlo – Sport Federatie Berkelland en Beweeg Wijs hebben op vrijdag 21 juni voor het eerst de organisatie van de Schoolsportdag in Ruurlo op zich genomen.

De deelnemende basisscholen: De Driesprong, Willibrordus, Wonderwijs en de Kerst Zwartschool. De sportdag vond plaats op de velden van VV Ruurlo, deze werden gratis beschikbaar gesteld door de verenging.

In de ochtend was de sportdag voor groep 5 en 6 en in de middag voor groep 7 en 8. Zowel in de ochtend als de middag hebben de leerlingen 8 verschillende ludieke sporten gespeeld. In een heerlijke sporttemperatuur zijn de leerlingen aan de slag geweest met onder andere Super Mario Trefbal, Expeditie Robinson en Kan Jam.

De sporten werden begeleid door de docenten van de basisscholen, zodat de kinderen telkens snel aan de slag konden. De ouders waren verantwoordelijk voor de begeleiding van de groepjes. Het was voor de leerlingen een sportieve dag, waarin ze op fanatieke wijze ludieke sporten hebben ervaren.