Eerste Deventer Fiets Classic groot succes

Deventer – Op zondag 19 mei reden bijna 200 deelnemers de eerste Deventer Fiets Classic. De fiets toertocht voerde de deelnemers over ongeveer 35 km over Salland’s dreven en mooie fietspaden.

De tocht startte bij het Kulturhus in Diepenveen en eindigde bij Theehuis Bij Van Bruggen in Steenbrugge. Met deze toertocht realiseert Rotary Club Deventer Noord de aanschaf van de eerste riksja voor de nieuwe stichting Fietsenallejaren-afdeling Deventer.

Met deze riksja kunnen mensen die niet meer zelf kunnen fietsen toch genieten van een fietstocht door onze mooie omgeving!
De tocht voerde onder meer langs het mooie kerkje in Wesepe. Daar konden de deelnemers luisteren naar de Dames van Adel en naar het kwartet “ Op Stelten”. Bij de Maathoeve, de toeristische hotspot in Salland, was een Sallandse Streekmarkt ingericht met ambachten en lokale producten waar men ook kon proeven. Daarnaast konden de deelnemers even de benen strekken met sport en spel. Ook overigens konden de deelnemers tijdens de prachtige tocht genieten van onder meer een kopje koffie van Fleur de Café en een ijsje van Talamini.

Bij de finish (Bij Van Bruggen)werd de muziek verzorgd door de jazzband Ceres uit Wageningen. Daar konden de deelnemers hun antwoorden op de quizvragen inleveren. Voor de winnaars waren er mooie prijzen, waaronder een prachtige fiets, ter beschikking gesteld door Profile Riezewijk.

Rotary Club Deventer Noord is dik tevreden met het behaalde resultaat. De club kan voldaan terugkijken op een zeer geslaagde middag! Het is de bedoeling de Deventer Fiets Classic elk jaar te verrijden over telkens weer een andere mooie route in de omgeving van Deventer. Het daarmee in te zamelen geldbedrag besteedt de Rotaryclub aan een lokaal goed doel .