Reconstructie Kapperallee Eefde duurt langer dan gepland

Eefde – De reconstructie van de Kapperallee in Eefde gaat langer duren dan in eerste instantie de bedoeling was. Inmiddels zijn aanwonenden, ondernemers en andere betrokkenen hierover ge├»nformeerd.

Lock to Twente (L2T) bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat een tweede sluiskolk in Eefde. Ook richten zij in opdracht van gemeente Lochem de Kapperallee opnieuw in. De afgelopen weken hebben de nutspartijen, de gemeente Lochem en L2T intensief overlegd om de uitvoering voor te bereiden. Hieruit blijkt dat de werkzaamheden van L2T en de nutspartijen niet volledig parallel uitgevoerd kunnen worden. Daarom is er meer tijd nodig.

Alle bestemmingen blijven bereikbaar
De afsluitingsduur voor doorgaand verkeer van de Kapperallee is geen 12 weken, maar maximaal 20 weken. De afsluiting Kapperallee is nu gepland vanaf dinsdag 23 april 2019 tot en met uiterlijk vrijdag 6 september 2019. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Het langer afsluiten van de Kapperallee raakt aanwonenden, ondernemers en andere betrokkenen op diverse manieren. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. Door omleidingen in te stellen (onder andere via de Eefdese Brug) blijven alle bestemmingen bereikbaar.

Inloopspreekuur op 4 april in de bouwkeet
Op donderdag 4 april van 15.00 tot 16.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom tijdens het inloopspreekuur in de bouwkeet. Een medewerker van het omgevingsteam beantwoordt eventuele vragen.