590 banen erbij in Lochem; een aantrekkelijke woon én werkgemeente

Lochem – De provinciale werkgelegenheidsenquête 2018 laat zien dat de economie in de gemeente Lochem in een hogere versnelling is gekomen. Met 4,3 procent groeide het aantal banen harder dan het Gelders gemiddelde van 2,4%. Hiermee staat Lochem op de 7e plek van alle Gelderse gemeenten. Er kwamen 590 banen bij. Op een totaal van 33.545 inwoners zijn er 14.380 banen.

Deze sectoren groeiden het snelst
Waar kwamen er banen bij? De nutsbedrijven, vervoer en groothandel laten de sterkste groei zien. Ook kwamen er banen bij in de gezondheidszorg, industrie en detailhandel. De daling van het aantal banen in de landbouw lijkt te zijn gestopt. De sectoren met de meeste werkgelegenheid in de gemeente Lochem zijn de gezondheidszorg (19%), industrie (13,9%) en detailhandel (12,2%). Niet alle sectoren laten groei zien. Het aantal banen bij financiële instellingen, onderwijs en in het openbaar bestuur daalde.

Blij met de cijfers
Wethouder Economie Eric-Jan de Haan. ”Het college is blij met deze cijfers. Het is geweldig dat er bijna 600 banen bij kwamen. Dat betekent dat ondernemers vertrouwen hebben. Dat zij kansen zien in onze gemeente en investeren in arbeidsplaatsen. Natuurlijk liften we mee op de landelijke groei. We dragen als gemeente ook actief bij aan een goed ondernemersklimaat. Zodat ondernemers kansen, kunnen benutten. We doen dit letterlijk door ruimte te bieden. Denk aan kantorenpark Stijgoord dat in verkoop is, of aan de voorbereiding van bedrijventerrein Diekink. Maar we zijn ook dichtbij ondernemers, zodat we kunnen inspelen op ontwikkelingen. Het is belangrijk dat Lochem op de kaart staat als aantrekkelijke woon én werkgemeente. Zo zorgen we er samen voor dat nog meer mensen aan de slag kunnen”.

Agenda voor een sterke economie
Het college presenteert binnenkort de Economische agenda 2019-2022. Inzet is het verder versterken van de economie. Speerpunten zijn onder andere vrijetijdseconomie, de verdere ontwikkeling van bedrijventerreinen en tal van concrete projecten om de werkgelegenheid te stimuleren.