Warmste 16 februari ooit gemeten, 13.1 graden in De Bilt

Regio – Bij het KNMI in De Bilt is het warmterecord van 16 februari verbroken. Om 13:40 uur werd het 13,1 graden. In 1998 was het 12,5 graden op het hoofdstation. Volgens MeteoGroup loopt de temperatuur verder op naar 14 graden. Het Limburgse Ell heeft tot nu toe de hoogste temperatuur met 14,5 graden.

Daarbij is het zonovergoten. In de loop van de middag krijgen het westen, noordwesten en noorden met enkele wolkenvelden te maken. Daar kan het dan een beetje tegenvallen.

Het landelijke dagrecord staat vandaag op naam van 2007, weerstation Maastricht had deze dag een maximumtemperatuur van 17,1 graden. Het wordt nog spannend of we ook dat record gaan verbreken. Vandaag worden temperaturen tot 17 graden verwacht in Limburg.

Morgen nog warmer
Morgen verloopt overal weer zonnig en droog. De temperatuur komt dan hoger uit dan vandaag. Zo zou het in De Bilt afgerond 15 graden kunnen worden. Het officiële dagrecord staat wel scherp met 16,4 graden in 1961. Over alle KNMI-stations in Nederland was het toen in Ermelo het warmst met 19,0 graden, daarna volgde vliegbasis Twenthe met 18,4 graden. Mogelijk komt het zuiden van het land morgen in de buurt van deze waarde.