Kwoon Dat Mor succesvol op Nederlands kampioenschap Kempo

Het wedstrijdteam van Kwoon Dat Mor

Lochem – Zondag 18 november hebben 23 leden van Kwoon Dat Mor deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Kempo in Arnhem, georganiseerd door de Kempo Association Nederland.
Voor het eerst werden het NK Fighting en NK Traditional op één dag gehouden. Een intensieve, leerzame en sportieve dag met veel mooie momenten. Met meer dan 15 deelnemende scholen, ruim 200 deelnemers en 7 disciplines was dit een zeer groot NK.

De leerlingen hebben weer geweldige prestaties neergezet. De deelnemers hebben 26 medailles in ontvangst mogen nemen, 9x goud, 8x zilver en 9x brons. Daarnaast ook nog een groot aantal die nèt naast het podium eindigden.

Voor Arjan Preuter, die al een bronzen medaille behaalde bij het onderdeel Kata ongewapend verliep het semicontact wat pijnlijk, letterlijk en figuurlijk. Door een trap van zijn tegenstander liep hij een gebroken neus op. De tegenstander werd gediskwalificeerd. Arjan kon hierdoor, tot zijn grote spijt de volgende partij voor de strijd om het zilver en goud niet vechten. Gelukkig kon hij na een bezoek aan de eerste hulp van het ziekenhuis in Arnhem, waar zijn neus werd rechtgezet, wel zijn zilveren medaille in ontvangt nemen.
Hieronder een overzicht van de behaalde prijzen in de 4 disciplines waarin is deelgenomen:
Kata ongewapend:
4x Goud: Willemijn Stapper (Lochem), Frederieke Stapper (Lochem), Thorvald oude Egbrink (Lochem), Bryan te Nahuis (Eibergen)
2x Zilver: Mik van den Berg (Neede), Yara Bouwhuis (Lochem)
4x Brons: Lennie Prins (Borculo), Sven Maat (Lochem), Arjan Preuter (Harfsen), Lars Heinekamp (Laren)

Kata gewapend
2x Goud: Thorvald oude Egbrink (zwaard) (Lochem), Bryan te Nahuis (stok) (Eibergen)
1x Zilver: Luuk te Plate (stok) (Lichtenvoorde)
1x Brons:Lennie Prins (waaier) (Borculo)

Semi contact
3x Goud: Nyne de Rouw (Ruurlo), Willemijn Stapper (Lochem), Frederiek Stapper (Lochem)
4x Zilver: Jim Tragter (Barchem), Pim Teelen (Lochem), Arjan Preuter (Harfsen), Jet Teelen (Lochem)
4x Brons: Mika Klein Selle (Ruurlo), Lars Heinekamp (Laren), Max Muller (Eibergen), Samantha van der Touw (Eibergen)

Full contact
1x Zilver: Bryan te Nahuis (EIbergen)

Meer informatie over het Shaolin Kempo (een soort Chinees karate) en de trainingen bij Kwoon Dat Mor kunt u vinden op de website www.shaolinkempo-kwoondatmor.nl.