Johan Nieuwenhuis Beste Buur van 2018

Eefde – Het is nog vroeg in de ochtend op zaterdag 29 september als burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve samen met een flink aantal buren het pad oploopt van een woning in de Peerdekamp in Eefde. Het is de woning van Johan Nieuwenhuis.

Met een brede lach feliciteert de burgemeester hem met zijn nieuwe eretitel: Beste Buur van 2018. Hij zet zijn felicitaties kracht bij met een grote bos bloemen, een cadeaubon en een oorkonde.

Buurtbemiddeling Lochem organiseert sinds 2015 de verkiezing van de Beste Buur van Lochem. Net als vorig jaar, konden inwoners buren nomineren. Twee mensen die aan de oproep gehoor gaven waren Diana Bruinenberg en haar dochter Jessica Luitjes die ieder met hun gezin ook in de Peerdekamp wonen. Zij nomineerden Johan Nieuwenhuis vanwege zijn rol in de buurt. “Johan staat altijd voor iedereen klaar met koffie of een helpende hand. Hij helpt buren en dorpsgenoten, geen klus is hem te gek. Hij maait het gras in de straat en organiseert het buurtfeest. Met oudjaar nodigt hij de bewoners in de straat bij hem thuis en trakteert hen op oliebollen. Toen wij hier kwamen wonen zorgde hij direct voor een warm welkom.”
De Beste Buur is iemand die veel voor de buren en voor de buurt over heeft. Kortom, iemand die ieder graag als buur heeft. Dit jaar werden 12 mensen in de gemeente genomineerd. Een jury beoordeelde de nominaties. Ieder jaar is dat weer een hele klus want alle genomineerden vervullen een waardevolle rol en verdienen om in het zonnetje gezet te worden. De jury selecteerde Johan Nieuwenhuis omdat hij zich op veel verschillende manieren inzet, zowel voor buren, voor de buurt als voor de voetbalvereniging. Johan betrok bij het buurtfeest ook bewoners van Trajectum, wat de jury bijzonder waardevol vond. Johan is gastvrij voor iedereen in de buurt. Ook nieuwe buren verwelkomt hij direct.
Buurtbemiddeling is een organisatie van vrijwilligers die mensen in de gemeente Lochem ondersteunen als zij een probleem hebben met hun buren. Zij helpen deze mensen om met de buren in gesprek te komen over het probleem. Jaarlijks kloppen zo’n 40 mensen bij Buurtbemiddeling aan voor hulp. Meer weten? Kijk dan op www.buurtbemiddelingswl.nl.
– – – – – – – – – – –

Johan Nieuwenhuis uit Eefde is uitgeroepen tot Beste Buur van 2018 in de gemeente Lochem. Afgelopen zaterdag werd hij door burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve in het zonnetje gezet. De verkiezing van de Beste Buur wordt georganiseerd door Buurtbemiddeling.

Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve met Johan Nieuwenhuis. Naast hem staat zijn partner Corrie. Links op de foto Jessica Luitjes die Johan heeft genomineerd.