Remonstrantse kerk goed bezocht in het zonnetje op monumentendag

Lochem – Een gebouw op leeftijd, maar dat was zaterdag niet te merken. Veel bezoekers kwamen een kijkje nemen binnen de oude muren om het verhaal van het gebouw en de Remonstranten te horen. Binnen had de kerk een metamorfose ondergaan. Centraal stond het fair café. Een plek om even bij te komen van de dagelijkse besognes. En om een praatje te maken. Want elkaar ontmoeten stond in feite centraal. Daarnaast kon iedereen genieten van onder meer mooie kunst, brocante en muziek.

De optredens van pianist Herman Nossent, het muze Trio, pianist Marianne Weenink en organist Jaap Bax vielen in de smaak. Met als extraatje een spontaan optreden van een aantal koorleden van de St. Servaas uit Maastricht. Op bezoek in Lochem zongen ze prachtig gestemd onder begeleiding van Marianne Weenink het ‘Jesus bleibet meine Freude, choral uit cantate 147 van J.S Bach. Een cadeautje tijdens een dag vol mooie verrassingen.

Reacties als ‘wat een bonus, die concerten’, ‘heerlijk, dat gebak uit verschillende Europese landen’ en ‘gezellig, ‘ik ga blij naar huis met mooie spulletjes’. En, ‘dank voor het fijne gesprek. Ik kom graag nog eens terug’. Coördinatoren Aleid Zuidema en Margreet Arendsen Raedt en hun vrijwilligers kunnen dan ook terugzien op een zeer geslaagde dag.

Bij deze dag blijft het niet bij de Remonstranten. Want de kerkmuren kunnen wel oud zijn, maar in en buiten het gebouw is volop activiteit. Met en door enthousiaste mensen, die vanuit het remonstrantse gedachtegoed een gemeente vormen waarin voor iedereen plek is. Die omzien naar elkaar en vanuit die verbondenheid in een open mind een blik op de wereld hebben. Waarin naast spiritualiteit onder meer ook kunst, literatuur, muziek en filosofie inspiratiebronnen zijn.

Dat uit zich naast de kerkdiensten van de remonstrantse gemeente Lochem – Zutphen in de diverse activiteiten zoals een ‘Eat & meet’, lezingen en culturele uitstapjes. Voor iedereen toegankelijk. Geïnteresseerd? Kijk voor alle activiteiten op de website https://lochem-zutphen.remonstranten.nl

Remonstranten Lochem-Zutphen
De Remonstranten vormen in de regio Lochem-Zutphen een gemeente van vrijzinnige denkers en doeners. ‘Geloof begint bij jou!’ is de slogan van onze vooruitstrevende christelijke kerk. Wat ons bindt is warmte en spiritualiteit.