Sanne Vermeulen dubbel kringkampioen

Laren – Sanne Vermeulen van de St. Steffenrijders is gehuldigd, met Athina B springen cat. A/B en Flower L springen cat. C, als kringkampioen kring Achterhoek oost.
Hierdoor mogen ze op 4 augustus starten op de regiokampioenschappen in Steenderen.

Met Flower is Sanne pas sinds half mei een combinatie en nu al wisten ze beslag te leggen op het felbegeerde paars/roze lint van de kring. Over 3 wedstrijden waarbij het resultaat van 2 wedstrijden telt waren zij het best, zonder fouten en de snelste tijd in de barrage. In het B springen wordt beoordeeld hoe de combinatie het parcours rijdt en daar kreeg ze met Athina hele mooie stijlpunten en werd dus ook nummer 1 van de kring in deze rubriek. Wij hopen dat ze op de regiokampioenschappen een mooi vervolg kunnen geven aan deze prestaties.

Andere ruiters van de vereniging die individueel van start mogen gaan op de regiokampioenschappen zijn Froukje Stegeman in de B dressuur cat. A/B, Danique Jansen B dressuur cat. D/E, Maike Woestenenk B springen cat. D/E en M springen cat. C.

De pony’s van de St. Steffenrijders zullen ook met een viertal deelnemen aan het kampioenschap in de klasse L evenals de paarden van de St. Steffenrijders die een week later in Steenderen zullen strijden voor het regiokampioenschap.
De paarden doen ook mee aan het verenigingskampioenschap voor clubs. Hierbij worden de resultaten van 4 dressuurruiters bij elkaar opgeteld en de springfouten van 4 springers er weer vanaf getrokken, de vereniging met de meeste punten wint.

Op 11 augustus mogen een aantal leden van de rijvereniging individueel aan de start komen. In de L2 dressuur Leon Eggink, M1 dressuur Danique Lammertink en in de M2 dressuur mogen Katrien Galema, Anne-Wil Renskers en Anneke Kettelarij voor het kampioenschap gaan.