Johan Wichers schutterskoning van Harfsens Feest 2018

Harfsen – De tent en de kermis zijn weer weg, het dorp is weer schoon, kortom het Harfsens Feest 2018 is achter de rug. Drie dagen lang vierde Harfsen haar jaarlijkse school- en volksfeest en mag weer terug kijken op een zeer geslaagd feest.

Donderdagavond
De donderdagavond begon bruisend, gezellig en competitief met de kermis en de buurtspelen. Onderling bepaalden de buurten in verschillende spelen wie zich de beste mocht noemen.

Vrijdag
De vrijdag begon helaas zeer regenachtig, maar gelukkig konden de basisschoolkinderen nog wel op jacht gaan naar de vossen. In de middag trok onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria de optocht door het dorp, het was weer een bonte verschijning van prachtig versierde en verklede kinderen.

Buurtspelen
Vrijdagmiddag startte de tweede ronde van de buurtspelen. Nu was het tijd voor timber, het trek- en duwspel, quiz en creatief onderdeel. Bij het creatieve onderdeel konden de buurten de creativiteit de vrije loop laten, ze moeten namelijk een zo mooi mogelijk kunstwerk maken met marshmallows en spaghetti. Vrijdagavond stond in het teken van de “Zwarte Cross” georganiseerd door het Jong Harfsen Feestteam, in samenwerking met de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth de band Band with benefits, DJ BWB en DJ Dirty P.

Zaterdag
Het zaterdagprogramma begon in alle vroegte met het vogelschieten bij de familie Klumpenhouwer. Maar liefst 311 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het vogelschieten en bij het kaartschieten 106 dames en 33 mannen. Er waren dus ruim 400 deelnemers present. Om 8:30 werd het eerste schot gelost door de Schutterskoningin van 2017, Dominiek Nijland. Nadat Annelien Kolkman even later de kop naar beneden had geschoten, Wessel Ruiterkamp de staart, rechter vleugel Sandra Redeveld en linker vleugel André Woessink was het Johan Wichers (Kring van Dorth) die om 10:45 uur na 354 schoten het verlossende schot loste, hij mag zich dan ook Schutterskoning van 2018 noemen.
Finalespel
Na schuttersfeest was het tijd voor het finalespel “spijkerbroek hangen” van de buurtspelen. Dit spel werd gespeeld door de jongeren t/m 18 jaar. De buurten moesten proberen om zo lang mogelijk te blijven hangen aan een spijkerbroek.
Route 66
Om 16:00 uur maakte de jeugd plaats voor de 66-plussers op de baan van de botsauto’s. Vele opa’s en oma’s en andere 66-plussers hadden brede glimlachen op hen gezicht Na zoveel jaren wederom rijden in de botsauto’s was een hele belevenis en zeker voor herhaling vatbaar.
Optocht
Om half acht was het alweer tijd voor de start van de optocht, die begeleid werd door Soli Deo Gloria. De optocht ging door het dorp met voorop in de koets Schutterskoningin Johan Wichers met zijn vrouw en kleinkinderen.

Prijsuitreiking

De prijs voor de leukste straatversiering ging dit jaar naar de Belterweg. De Koekoek en Centrum Noord zijn dit jaar beide de winnaars van de buurtspelen.
De optocht werd gejureerd door zes mensen en als besten werden in de categorie lopen: Eerste (h)erkende verhuizers, tweede Grillator, derde Ik ben betast, vierde Agent in Burger en als vijfde Youtuber. In de categorie wagens is eerste geworden Glasvezel Dorth “Dorth Glasvezel Service”, tweede Mario Krat, derde werd Glasvezel ’t Broek, vierde We duiken het diepe in (groep 8) en als vijfde Hoe kom je erop.
Black cadillac en it all started in the nineties

Vrijwilligers
Net als vorig jaar waren er ook dit jaar vele vrijwilligers. Zowel achter de bar als met opruimen, iedereen hielp de Oranjevereniging massaal mee. Waardoor het ook dit jaar allemaal weer goed verliep. De vrijwilligers worden dan ook super bedankt voor hen inzet.

Uitslagen van de buurtspelen
1) De Koekoek en Centrum Noord
3) Veldhoek
4) ‘t Broek
5) Klokkenbuurt
6) Kring van Dorh
7) Centrum Zuid-West
8) De Schoolt

Kaartschieten Heren:
1) Han Veldink
2) Jan Rouwenhorst
3) Wesley Maquiné
4) Koen Vonkeman

Kaartschieten dames:
1) Kim de Greef/Jose de Greef
2) Jeanet Elkink
3) Els Koldeweij
4) Gerrie Wichers