Zeer geslaagde eerste editie Barchkamp

Barchem – Er was door de jeugd in Barchem en omstreken al maanden naar uitgekeken en afgelopen weekend was het zover: het allereerste Barchkamp, georganiseerd door B.V.C. ’73, D.O.S. en S.V.B.V. Ruim 130 kinderen genoten, tijdens dit weekend, volop van sportieve én gezellige activiteiten op het voetbalterrein van S.V.B.V.

Nadat op vrijdagavond bijna 100 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zich hadden gemeld en hun spullen hadden opgeslagen in de aanwezige tenten, werd het Barchkamp geopend en werd begonnen met de avondactiviteit: “vossenjacht”. Bij terugkomst, werden kampvuren aangestoken en konden marshmallows worden gebakken. Vervolgens bleef het nog lang onrustig op het voetbalterrein.

Op zaterdagochtend, na het ontbijt én ochtendgymnastiek, voegden ruim 30 kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar zich bij de al aanwezige kinderen en begon het dagprogramma.

Hierbij liet Floris Dinkelman van FloFit de kinderen flink zweten met een fanatieke jeugdbootcamp. Vervolgens werd onder toeziend oog van de wethouder, Bert Groot Wesseldijk, een Nederlands record gevestigd: met alle kinderen fidget spinnen op de neus.

Nadat alle kinderen hadden gesmuld van heerlijke patat en snacks, kregen alle kinderen de gelegenheid om alleen óf met elkaar op de foto te gaan, gevolgd door een zeskamp. Bloedfanatiek werd er door de verschillende teams gestreden, waarna om 17.30 uur de jongste kinderen afscheid namen en de oudere jeugd, na het eten, voor een spannende “moordtocht” op pad gingen. Bijgekomen van de spanning, bleef het daarna nog lang gezellig bij de kampvuren én in de tenten.

Na het ontbijt op zondagochtend, werd de slaap uit de ogen gewreven door een fanatieke bootcamp, opnieuw verzorgd door Floris Dinkelman, en kwam een eind aan de eerste editie van het Barchkamp, waar de organisatie met een zeer tevreden gevoel op terug kan kijken!