NK Bronzen Balk medaille voor Jade Brummelman uit Gorssel

Tilburg – Afgelopen weekend was het NK in Tilburg. Jade Brummelman had zich via het district en alle landelijke voorwedstrijden op het nippertje weten te plaatsen. Gehinderd door een knieblessure turnde zij op zaterdag een 4 kamp, zonder grote fouten wat een 33e plaats in de meerkamp opleverde. Maar deze wedstrijd was slechts een opwarmbeurt voor de zondag waar Jade zich bij de beste 8 van Nederland had geplaats voor de balk finale.

Na lang wachten was het dan eindelijk tijd voor de laatste toestelronde met daarin balk voor de pupillen 2. Het niveau in deze finale lag ontzettend hoog .Jade mocht als tweede turnster starten. Slechts een kleine wankeling bij de arabier. De jury beloonde Jade met een 5.7 aan moeilijkheid. En met een uitvoeringsscore van 8.367 kwam haar totaal op 14.067. Het bleef spannend tot het einde, want na 7 turnsters stond Jade nog steeds in medaille positie. Maar toen ook de laatste turnster hier niet overheen scoorde was een bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap een feit. Vol trots mocht Jade op het podium plaats nemen voor de medaille en overwinningstune.