Nieuw nationaal talent De Berkelduikers in Eindhoven

Lochem – Nadat zaterdag 14 april de oud Berkelduiker Luuk Nijland, in de internationale Swimcup is uitgekomen binnen de top 10 van Nederland, was er in het Pieter van den Hoogenband stadion de Nationale Minioren Swimcup in Eindhoven. De beste kinderen van Nederland tot en met 11 jaar mogen hier strijden voor een medaille.

Van de Berkelduikers hebben Jesmé Haytink. Froukje van Leeuwen, Naomi de Vries, Meyke Heytink, Bram Scholten, Lars Haytink, Indy Groot Roessink, Isabel Mendeszoon, Noor Heinekamp, Nynke van Leeuwen, Kai Brinkman en Ryan Bleumink het afgelopen jaar zich geplaatst om te zwemmen in het grote stadion op verschillende afstanden en disciplines. Op iedere afstand deden gemiddeld tussen de 30 en 40 kinderen mee. Om hier dus mee te mogen doen is al een hele prestatie.
De Berkelduikers hebben goed van zich laten horen en deden meerdere malen mee in de hoogste regionen. Lars Haytink uit Barchem zwom zichzelf uiteindelijk naar de bronzen medaille op de 100m Schoolslag in een spannende wedstrijd.
De Berkelduikers uit Lochem zijn dus op weg om na Luuk Nijland weer nieuwe toppers aan te leveren in het nationale en hopelijk internationale speelveld!