Koninklijke Onderscheiding voor Marian Beuke

Lochem – Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve reikte op woensdag 28 maart een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw M. (Marian) Beuke uit Lochem. Dit gebeurde tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering in oude samenstelling, waar zij afscheid neemt als fractievoorzitter/raadslid van de Partij van de Arbeid. De bijeenkomst vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis te Lochem, Hanzeweg 8.

Marian Beuke krijgt deze onderscheiding omdat zij op 28 maart 2018 16 jaar politiek actief is geweest als gemeenteraadslid namens de PvdA. In 2002 begon zij als raadslid in de voormalige gemeente Lochem en vanaf 2005 in de huidige gemeente Lochem. Vanaf het voorjaar 2012 was zij fractievoorzitter van de PvdA.

Marian Beuke heeft zich laten kennen als een bekwaam raadslid en fractievoorzitter. De afgelopen vier jaar was zij ook vice-voorzitter van de raad. Vanuit een herkenbare politieke overtuiging heeft zij haar werk op constructieve wijze vervuld en wordt zij overeenkomstig artikel 14 van het Ordereglement benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.