Vorden genomineerd als groenste dorp van Nederland

Vorden – Vorden is genomineerd als ‘Groenste dorp van Nederland’. De gemeente Bronckhorst doet dit jaar met Vorden mee aan de nationale groencompetitie Entente Florale 2018. De stichting Entente Florale heeft Bronckhorst beoordeeld als goede kanshebber voor de titel, samen met gemeente Zuidwest Friesland en gemeente Voorst. Wethouder Paul Seesing van groen: “De nominatie van Bronckhorst als één van de drie groenste kleine gemeenten van Nederland is al een mooie opsteker. We zijn trots op ons unieke landschap. Vorden is een goed voorbeeld van hoe we ons in Bronckhorst samen met inwoners inzetten voor een mooie en gezonde leefomgeving, voor nu én de toekomst.“

Entente Florale
De stichting Entente Florale Nederland heeft als doel om het belang van het groen breed onder de aandacht te brengen. De Nationale groencompetitie Entente Florale is geen einddoel op zich, maar een middel voor gemeenten om zich te profileren als groene stad. Zeven gemeenten nemen deel aan deze 20e editie van de groencompetitie. In de categorie grote gemeenten doen er vier plaatsen mee en in de categorie kleine gemeenten zijn dat er drie (waaronder Bronckhorst).

Jury
De jury zal in juni een bezoek brengen aan Vorden. Tijdens dit bezoek beoordeelt de jury onder meer het landschap, cultuurhistorie, ecologische kwaliteit, biodiversiteit, gezonde leefomgeving, recreatie, klimaatadaptatie en duurzaamheid. Een belangrijke factor bij de beoordeling is de betrokkenheid van de inwoners en organisaties. De gemeente ontvangt een juryrapport met praktische tips, aanbevelingen en adviezen waar we mee aan de slag kunnen. Om Bronckhorst nóg groener en duurzamer te maken.

Samen met inwoners en organisaties
De gemeente wil graag inwoners en organisaties betrekken bij de presentatie van Vorden aan de jury. Daarvoor zal zij de komende tijd mensen benaderen. Inwoners of organisaties die hierover willen meedenken kunnen zich aanmelden bij de gemeente.