DOS-meiden turnen een goede wedstrijd

Warnsveld – Drie meisjes van DOS namen op zaterdag 10 februari deel aan de recreanten turnwedstrijd te Warnsveld.

Er deden in totaal 112 meisjes mee uit het rayon de Hanzestreek en het rayon de Liemers. Benthe Beeftink, Marly Maas en Meyke Haijtink hadden zich goed voorbereid in de gymlessen en de meiden hadden ook thuis het nodige geoefend.

Een tikkeltje zenuwachtig mochten de meiden beginnen aan de warming-up, waarna de wedstrijd startte. De meiden deden alle 3 mee in de categorie pupil 1, oefenstof x. Ze waren niet de enige, er waren nog 15 andere meisjes met dit niveau. Marly Maas turnde een strakke wedstrijd, waarin ze liet zien dat ze veel geleerd heeft in het afgelopen seizoen. Eerste werd ze op het onderdeel brug, waar ze geen enkele fout maakte.

Benthe Beeftink was daarentegen het beste op de vloer en scoorde daar de hoogste punten van alle 18 deelnemers. Het vele oefenen heeft ook voor Meyke Haijtink gewerkt, ze werd derde op het onderdeel brug.

De meiden hebben allemaal een mooie plaats behaald; Marley Maas 13e, Benthe Beeftink 12e en Meyke Haijtink behaalde een mooie 9e plek. De meiden hadden het samen heel erg leuk en dat is het belangrijkste, plezier maken. Janny jureerde namens DOS deze wedstrijd.