160 banen erbij in 2017 in de gemeente Lochem

Lochem – De werkgelegenheid in Lochem is in 2017 met 1,1% gestegen. Er zijn 160 banen bij gekomen, onder andere in de horeca (+5%) industrie (+3,9%) en bij financiële instellingen (+4,1). Er zijn 14.040 banen in de gemeente Lochem. In de landbouw daalde de werkgelegenheid met 1,2%. Dit blijkt uit de jaarlijkse provinciale werkgelegenheidsenquête.

De werkgelegenheidsontwikkeling loopt hierdoor na een aantal mindere jaren weer meer in de pas met het Gelders gemiddelde. In Gelderland groeide de werkgelegenheid met 1,6%.

De grootste sectoren in de gemeente Lochem zijn zakelijke dienstverlening, industrie en gezondheidszorg. Compliment Wethouder Economie en Participatie Ingrid de Pagter: “Ik ben blij met elke baan die erbij komt in de gemeente Lochem en ik wil de bedrijven die voor deze groei hebben gezorgd, dan ook een compliment maken. Hoe meer werkgelegenheid hoe groter de kans op werk en werk is een van de belangrijkste voorwaarden om mee te doen in onze mooie gemeente. De uitdaging is om deze groei vast te houden en om samen met bedrijven ook die mensen aan het werk te helpen die ondanks de economische groei nog niet mee komen in de arbeidsmarkt”.

Jaarlijkse enquête De provinciale werkgelegenheidsenquête (PWE) is een jaarlijks onderzoek onder bedrijven en instellingen in de provincie Gelderland naar de aard en omvang van de Gelderse werkgelegenheid. Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met gemeenten en de Kamer van Koophandel. Alle bedrijven met meer dan 5 medewerkers worden hiervoor benaderd.