Zutphense scholieren maken after movie van Nieuwjaarsfeest

Zutphen – Welke after movie van het Nieuwjaarsfeest krijgt de meeste likes? Aan deze wedstrijd doen 6 getalenteerde scholieren van drie Zutphense middelbare scholen mee. De leerlingen hebben in koppels van twee een after movie gemaakt van het Nieuwjaarsfeest. De drie filmpjes zijn te bekijken op de gemeentelijke facebookpagina en Youtube kanaal. Op de gemeentelijke kanalen kan iedereen een stem uitbrengen door zijn of haar favoriete after movie te liken. Op maandag 22 januari maakt burgemeester Annemieke Vermeulen bekend welke scholieren de battle Make Your Mov(i)e hebben gewonnen.

Scholieren van drie middelbare scholen kwamen tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zutphen in actie als social reporter. Met een camera en microfoon begaven Jonathan Doorduin en Ward Lemke van Vrijeschool Zutphen, Osman Köyçü en Inci Cakar van Praktijkonderwijs Zutphen en Ibrahim Laoulichki en Boas Brokke van Het Stedelijk Zutphen zich onder de ruim 700 gasten. De Zutphense scholieren interviewden de aanwezigen en mochten voor en achter de schermen filmen. Dit resulteerde in drie after movies.

Stad vol talenten
Met de battle Make your Mov(i)e heeft burgemeester Annemieke Vermeulen de scholieren van de Zutphense scholen uitgedaagd om hun talent te laten zien. Het Nieuwjaarsfeest op vrijdag 5 januari stond in het teken van ‘Stad vol talenten’. Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Het is mooi om te zien hoe enthousiast de scholen en scholieren meedoen en hoe fanatiek ze zijn. Met talent moet je iets doen. Alleen dan wordt het zichtbaar. Tijdens het Nieuwjaarsfeest heb ik daarom ons talent letterlijk en figuurlijk een podium willen geven. Ook aan deze 6 scholieren.”

Like uw favoriete after movie
Tot maandag 22 januari kan iedereen zijn of haar favoriete after movie van het Nieuwjaarsfeest liken op de gemeentelijke facebookpagina www.facebook.com/gemeentezutphen en het Youtube kanaal van de gemeente. Het adres hiervan is www.youtube.com/GemeenteZutphen. Mensen die geen eigen Facebookpagina of Youtube kanaal hebben, kunnen hun stem uitbrengen door een e-mail te sturen naar online@zutphen.nl. 22 januari om 10.00 uur worden de likes die de video’s hebben gekregen op de gemeentelijke Facebookpagina en op het gemeentelijke Youtube kanaal bij elkaar opgeteld. Likes op andere pagina’s en kanalen worden niet meegerekend. ’s Middags om 15.45 uur maakt burgemeester Annemieke Vermeulen de winnaars bekend.