Meer dan 40 Beste Buren in de gemeente Lochem!

Foto: Welzijn Lochem

Lochem – De actie ‘Beste Buur’ is dit jaar een groot succes met een record aantal van meer dan 40 uitgedeelde taarten. Medewerkers van Welzijn Lochem gingen langs in alle kernen, van Eefde tot Exel, van Epse tot Barchem, om buren blij te maken met een lekker taartje van Wereldbakker Wijnand. Burgemeester van ’t Erve was dit jaar op bezoek in Barchem, waar hij namens mevrouw Ruys taarten mocht uitreiken aan de families Arfman en Ebberink.

Welzijn Lochem organiseert sinds 2015 de Beste Buur actie. Een goede buur zijn is soms niet makkelijk maar vaak gaat het juist heel goed. De Beste Buur is iemand die veel voor de buren en voor de buurt over heeft. Kortom: iemand die ieder graag als buur heeft. Elk jaar nomineren inwoners uit de hele gemeente iemand die hun Beste Buur is. Op burendag komen de medewerkers van Welzijn Lochem langs om een taart uit te (laten) reiken. Dit jaar mochten bewoners ruim 40 Beste Buren verrassen.

“Ze staan altijd klaar voor een ander”

Die zin zagen we vaak bij de aanmeldingen. Buren die zelf een druk leven hebben, soms ook niet meer zo’n goede gezondheid hebben of een partner hebben verloren, maar toch altijd klaar staan voor hun buren en vaak zelfs de hele buurt. En dat helpt, want de aanmelders krijgen daar veel woonplezier en rust voor terug. En zo blijkt maar weer dat het prettig wonen is in een gezellige buurt.

Zou u ook wat willen doen voor uw buurt? Of is de relatie met uw buren niet zo goed? Welzijn Lochem denkt graag met u mee. Neem contact met ons op via email (teamopbouwwerk@welzijnlochem.nl) of telefoon: 0573-297000.