Eerste Ambachtelijke Plantenmarkt 1 oktober Landgoed de Wiersse

Vorden, Gelderland – De herfst staat steeds vaker in de schijnwerpers als het ideale plantseizoen, en de vraag naar onbespoten, robuust en bijzonder plantgoed stijgt aanzienlijk. Daarom slaan Landgoed De Wiersse en Gardeners’ World de handen ineen om de allereerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ te organiseren. Dit bijzondere evenement, gehouden op het prachtige landgoed De Wiersse in Vorden, Gelderland, staat volledig in het teken van duurzaam plantgoed, gepassioneerde kwekers en het belang van tuinen en tuinieren voor een klimaatbestendige toekomst.

Op deze dag kunnen tuiniers zich verheugen op een uitgebreid aanbod dat elke plantenliefhebber zal aanspreken. Van biologische rozen tot onbespoten vaste planten, van pootgoed tot biologische zaden, van inheems plantgoed tot ambachtelijk gekweekte (fruit)bomen en pluktuinplanten – alles is aanwezig om de groene harten van tuinliefhebbers sneller te laten kloppen.

Naast het uitgebreide assortiment biedt de ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ ook boeiende lezingen van de kwekers, specialisten in hun vakgebied. Deze lezingen behandelen onder andere bijzondere kweekmethoden en unieke plantengroepen die extra aandacht verdienen. In het koetshuis van Landgoed De Wiersse kunnen bezoekers genieten van koffie, thee en huisgemaakte Engelse cake, terwijl lichte maaltijden ook beschikbaar zijn voor degenen die wat meer willen.

De toegangsprijs voor de Ambachtelijke Plantenmarkt komt overeen met de normale toegangsprijs voor de tuinen, waar bezoekers ook de gelegenheid hebben om rond te dwalen en de prachtige tuinen te bewonderen. Bovendien krijgen abonnees van Gardeners’ World Magazine korting op de toegangsprijs bij vertoon van het oktobernummer. Meer informatie over de markt is te vinden op www.dewiersse.com/plantenmarkt

Met de nadruk op duurzaamheid, hoogwaardig plantgoed en de kennis van ervaren kwekers, biedt de Ambachtelijke Plantenmarkt een uitgelezen kans om de herfst op een groene en bloeiende manier te omarmen.

Evenementdetails:
Wat: Ambachtelijke Plantenmarkt
Waar: Landgoed De Wiersse, Vorden, Gelderland
Wanneer: Zondag 1 oktober, 10.00-16.30
Kaartverkoop: www.dewiersse.com/plantenmarkt

Naast de 25 geweldige kwekers die deelnemen aan de Ambachtelijke Plantenmarkt is er nog veel meer moois, lekkers en interessants te ontdekken. Kijk op de website voor de uitgebreide lijst met kwekers.

Met een bel wordt op de dag aangegeven waar een kweker wat gaat vertellen over haar of zijn expertise. Dit doen ze bij hun eigen kraam, zodat ze tussen de planten, over de planten aan het woord kunnen zijn. Dit wordt op de dag zelf duidelijk.

Antiquariaat Champ Clark neemt boeken mee met als onderwerp – hoe kan het ook anders – tuinieren en tuinen. De Bijenstichting zorgt voor mooie producten – van bijenwaskaarsen, biologisch zaai- en pootgoed en boeken – en waardevolle informatie. Het is, simpelweg, the place to bee. Heb je gewinkeld en wil je even tot rust komen met je voeten omhoog? Bezoek dan de Gardeners’ World-leeshoek. Bij de grote tent op het voorplein tref je een makkelijke stoel en leesvoer om weer even bij te komen. Verspreid over het voorplein vind je alles om na een eerste winkelsessie van bij te komen. Van een biologische cappuccino, verse Italiaanse soep, zelfgemaakte Engelse cake tot falafel en pizza’s uit de houtoven: alles is er. De Vlinderstichting vertelt je van alles over hoe je jouw tuin zo goed mogelijk inricht voor de biodiversiteit. Daarbij is dit de beste plek om met kinderen naartoe te gaan, want er wordt voorgelezen! Echt goed gereedschap is waar onze tuinharten sneller van gaan kloppen, dus we zijn blij en trots dat het neusje van de zalm, Sneeboer en Kopersporen, hun tijdloze en duurzame producten komen verkopen. Het wordt nog een hele uitdaging om al die mooie planten een plekje geven als je bent uitgewinkeld. Prachtige, ambachtelijke potten van De Smeltkroes bieden uitkomst. Voor de mooiste, met de hand gevlochten manden, breng je een bezoekje aan Annabel Middeldorp. Zij heeft een prachtig assortiment. Een echte primeur is Wool Pots. Dit geweldige Britse bedrijf maakt van wol – een restafval dat veel verbrand wordt – geweldige plantenpotten. De voordelen zijn eindeloos: planten wortelen extra goed, slakken gaan niet graag over het wollen randje heen, het potje kan zo de grond in, waarna het voeding vormt, en last but not least, het scheelt ontzettend veel plastic. Ga vooral bij ze langs want wij zijn heel enthousiast.

Over Landgoed De Wiersse: Ingebed in het Achterhoekse coulisselandschap bevinden zich de betoverende tuinen van Landgoed De Wiersse. De tuinen kenmerken zich door weidse uitzichten en romantische formaliteit, met water, heemplanten, varens, slingerende beukenloofgangen, bruggen, fonteinen en beelden. Het landgoed wordt sinds 1678 bewoond en beheerd door de familie, wat voor een zeldzame continuïteit heeft gezorgd. Meer informatie: www.dewiersse.com

Over Gardeners’ World: Gardeners’ World is het 100% duurzame tuinmagazine voor mensen die in de tuin aan de slag willen. Ze maken zich sterk voor biodiversiteit en zorgen dat de tuin niet alleen een lust is voor het oog, maar ook een toevoeging voor de natuur. Gardeners’ World is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma, de langstlopende show op de BBC, met miljoenen fans over de hele wereld. Meer informatie: www.gardenersworldmagazine.nl