Station Vorden verkocht

Foto: Gemeente Bronckhorst

Na restauratie prachtige (woon)plek voor starters en kleinschalige commerciële/toeristische functie

De gemeente Bronckhorst heeft het stationsgebouw van Vorden na een openbare inschrijving verkocht. Uit de selectie kwam ’t Dekkershuus BV uit Udenhout als beste naar voren. Eigenaar Arjan Demers heeft ‘roots’ in Vorden en ervaring met het restaureren en vervolgens duurzaam exploiteren van monumentale gebouwen. In zijn plan biedt het gebouw straks studio’s voor starters op de verdieping en op de begane grond commerciële functies met een maatschappelijke achtergrond en kleinschalige horeca. Denk hierbij aan verkoop van streekproducten en een stop- en startplaats voor wandelaars van het bekende Pieterpad. Dit idee werkt de koper nu verder uit. Het is de bedoeling dat hij in de eerste helft van 2024 met de restauratie start. Vandaag tekenden beide partijen de koopovereenkomst.

Verantwoordelijk wethouder Wilko Pelgrom: “Wij zijn blij met deze ervaren partij, die een sterke band met Vorden heeft. Hun plannen passen goed in de omgeving en in het bijzondere gebouw. Het is nu aan de koper om de ideeën uit te werken. Wij wensen hem daarbij veel succes.” Ook de koper is blij met de aankoop. Of zoals Arjan Demers het verwoordt: “We kunnen niet wachten om onze ideeën verder uit te werken. We willen de inwoners van Vorden hier heel graag bij betrekken en het gebouw weer een prominente plaats in de samenleving geven. Over hoe we dit kunnen doen, zijn we al in gesprek met een aantal Vordenaren, zoals de VVV.”

Er waren twee inschrijvingen en deze zijn op inhoud (geplande verbouwing en toekomstig gebruik, planning en of het plan financieel realistisch is) en prijs beoordeeld.