Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Harfsen

Mildred Lagerweij uit Harfsen is ambassadeur voor de biodiversiteit in de gemeente Lochem. Op vrijdagmiddag 30 juni organiseert Mildred samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een inspiratiedag over biodiversiteit op haar terrein. Deze inspiratiedag is bedoeld voor particulieren met een wat grotere tuin in de gemeente Lochem die verdieping zoeken over biodiversiteit en van elkaar willen leren.

Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui
De inspiratiedag is een activiteit van het nieuwe Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui. Veel particulieren zoals Mildred Lagerweij proberen de biodiversiteit een handje te helpen in hun tuin of op hun land. De groep particulieren met iets meer dan een grote tuin – 0,5 tot 5 hectare grond, maar geen agrarische bestemming – heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Voor deze groep particuliere eigenaren, die verdieping zoeken over biodiversiteit, is er het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui. In dit praktijknetwerk gaat het om kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie over biodiversiteit. In bijna elke gemeente is een ambassadeur actief.

Inspritatiedag voor buitenlui
De bijeenkomst van 30 juni is bedoeld om buitenlui uit de gemeente Lochem met elkaar te laten kennismaken en te laten beoordelen hoe zo’n netwerk eruit kan zien. Na een introductie met koffie en thee start een rondwandeling op het erf. Mildred laat samen met SLG op haar terrein van 2,8 hectare zien welke maatregelen er al genomen zijn om de biodiversiteit te verhogen maar ook wat er nog gedaan kan worden. Daarbij laten zij zien welke afwegingen en keuzes er zijn genomen en wisselen daarover graag van gedachten. Met de deelnemers worden onderling tips en ideeën gedeeld over het verhogen van de biodiversiteit op het eigen erf.

Aanmelden
Heb je ook een wat grotere tuin van 0,5 tot 5 hectare, niet agrarisch in gebruik en niet in het GNN en zoek je verdieping over biodiversiteit? Dan ben je van harte welkom bij het Praktijknetwerk. De bijeenkomst start om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Het einde is om 17.00 uur. Meld je aan voor de inspiratiedag bij Mildred via mildred.lagerweij@gmail.com.

Kijk voor meer informatie op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-voor-buitenlui

Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.