Tropische Spieren voor Spieren Rally doet het weer: €15.000!

De rally, georganiseerd door Rotary Gorssel, bracht € 15.000 op voor Spieren voor Spieren.

Gorssel – De Spieren voor Spieren Rally heeft z’n eigen record geëvenaard. Met 52 equipes uit heel Nederland én met hulp van veel sponsoren uit de regio haalde de organiserende Rotary Gorssel zaterdag het prachtige bedrag op van €15.000 voor Spieren voor Spieren. De achtste editie van deze rally werd onder tropische omstandigheden verreden.

De rally begint landelijk steeds meer naam te maken onder serieuze rallyrijders, die uitkomen in de Sportklasse. Niet eerder stonden zoveel deelnemers – 17 equipes – bij de start in Gorssel klaar voor de strijd in de Sportklasse. De overige rijders, onder wie ook een aantal ‘firsttimers’, gingen voor de winst in de Tourklasse.

De schitterende rit, uitgezet door Jaap Jongman, voerde via de pont over de IJssel (Olst-Welsum) naar de lunchlocatie in Nunspeet op de Veluwe, de finish was als vanouds bij Bosrestaurant Joppe. Winnaar in de Sportklasse werden team Pothoven/Van Leusden in een Bentley Derby Special uit 1935. De Tourklasse werd gewonnen door Jeroen van Nuland en Barry Vis in een Opel GT uit 1970.

‘Winnaar’ was ook de tienjarige Nieke, die met ouders en zusjes bij de slotceremonie aan het publiek uitlegde hoe het is om met een spierziekte te leven. Zij had een mooie dag en nam de cheque van €15.000 mee, te besteden door de Stichting Spieren voor Spieren. De datum voor de Spieren voor Spieren Rally 2024 is al bekend: 8 juni, inschrijven op www.spierenvoorspierenrally.nl.

 

 

 

Bijschrift:

 

Wilt u meer informatie? Bel of mail Arjen van der Sar, 0653470879, info@sar.nl.