Wandeling rond het Kienveen

Lochem – Tussen Lochem en Vorden ligt een bijzonder natuurgebied. Het is het Kienveen. Daar organiseert natuurorganisatie IVN op 14 mei een mooie zondagmiddagwandeling. De route gaat over droge heide, natte hei en een open soms zeer drassig stuk grasland. Dit alles wordt omringd door een brede rand gemengd bos. Er staan zelfs jeneverbessen. Dit zijn meteen ook de kenmerken van het landschap op het Kienveen.

Het is een gevarieerde wandeling over de vlonders van het vaak drassige terrein.  De route gaat ook over de zandpaden langs de weilanden en de stijgende en dalende paden over de dekzandrug in het bos.

Met een beetje geluk is ook het vetblad en de zonnedauw te zien. Of  de witsnuitlibel! De natuurgidsen vertellen onderweg van alles over dit bijzondere terrein.

Aanmelden voor deze wandeling, die ongeveer 2 uur duurt, is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Tijdens de pauze is er koffie en thee.

De start is om 14.00 uur op de kruising van de Zutphenseweg met de Oude Vordenseweg in Lochem ter hoogte hm-paal 10. Info bij de hoofdgids karen.groeneveld@concepts.nl.