Opening Optometrisch Centrum Gelre Zutphen

Optometrisch Centrum Gelre (bron: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen)

Patiënten met oogklachten die niet direct door een oogarts gezien hoeven te worden kunnen vanaf donderdag 6 april terecht in het Optometrisch Centrum Gelre Zutphen. In Gelre Zutphen, Den Elterweg 77, worden zij gezien door een klinisch optometrist die voldoet aan de gestelde kwaliteitscriteria van de zorgverzekeraars. Daarnaast kan deze optometrist indien nodig overleggen met een oogarts van de poli Oogheelkunde Zutphen.

Dit is de 4e locatie in het werkgebied van afdeling Oogheelkunde waar deze spreekuren gaan plaatsvinden. Eerder zijn in Apeldoorn, Lochem en Epe al spreekuren van het Optometrisch Centrum Gelre gerealiseerd.

Met welke klachten kunnen patiënten terecht bij het Optometrisch Centrum Gelre?

  • droge ogen oftewel een zanderig gevoel, vermoeide ogen
  • langer dan 2 weken last hebben van een rood oog
  • langer dan 4 weken flitsen en/of vlekken zien

Ook kunnen patiënten worden gescreend op bijvoorbeeld:

  • glaucoom (verhoogde oogdruk): verdwijnen van beelden aan de randen van het gezichtsveld tot kokerzicht
  • macula degeneratie: verandering en/of achteruitgang van het gezichtsveld
  • diabetische retinopathie: beschadiging van het netvlies bij diabetes

Korte toegangstijd
De toegangstijd tot deze spreekuren is kort, patiënten kunnen binnen 2 weken terecht. Dit levert kwaliteitswinst voor de patiënt; op korte termijn is de diagnose van de oogklachten gesteld en zal de optometrist een onafhankelijk advies geven. Dit voorkomt onnodig bezoek aan de oogarts, waardoor er meer ruimte ontstaat bij de oogarts voor patiënten met complexe oogklachten/-problemen.

Meer weten over het Optometrisch Centrum Gelre?
Bekijk de afdelingspagina op de Gelre ziekenhuizen website, waar een optometrist en patiënt vertellen over hun ervaringen.