Succesvolle zomertraining voor aanstaande brugklassers

Happy diverse multiethnic kids junior school students group giving high five together in classroom. Excited children celebrating achievements, teamwork, diversity and friendship with highfive concept.

Je kind gaat binnenkort naar de brugklas. De overstap naar het voortgezet onderwijs is leuk maar kan ook extra spannend zijn. Sommige kinderen zien ertegenop, omdat ze bijvoorbeeld erg verlegen zijn, moeilijk vriendjes maken, gepest werden op de basisschool of het moeilijk vinden om zichzelf altijd te beheersen. Dat is pittig en kan maken dat je kind (stilletjes) als een berg op ziet tegen de overstap. De zomertraining Plezier op school helpt jouw kind om met vertrouwen een start te maken op de nieuwe school. De training is een groot succes mede door inzet van stichting Hulphond.

‘Plezier op school’ is voor alle groep-8-leerlingen die naar de brugklas gaan. Je kind gaat naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren hoe bijvoorbeeld makkelijker contact te maken, grenzen aan te geven en beter voor jezelf op te komen. Zo kan je kind met fris vertrouwen beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Praktische informatie
Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaat je kind samen met andere kinderen aan werken bij Plezier op school. Je kind leert allerlei sociale vaardigheden of frist die op. Tijdens de training leert je kind hoe je nieuwe contacten kan leggen en behouden, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze training verkleind.

De gratis training wordt gegeven voor de aanstaande brugklassers van de gemeente Zutphen, Voorst en Lochem in de laatste week van de zomervakantie. ‘Plezier op school’ wordt gegeven door Impluz. De training bestaat uit twee dagen (14 en 15 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur in De Uitwijk in Zutphen. De ouderavond is op 14 augustus, van 19.00-21.00 uur. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aanmelden kan tot 26 juni 2022.

Meer informatie en aanmelden kan via https://www.impluz.nl/training/plezier-op-school-voor-leerlingen-die-naar-de-brugklas-gaan of mail: info@impluz.nl