Cursus Vroege Vogels

Ook dit jaar organiseert IVN Noord-Midden-Achterhoek weer een vroege-vogelcursus, bestaande uit een lezing en twee excursie.  Deelnemers  gaan genieten van vogelgezang en leren om het geluid van de verschillende vogels te herkennen. Het voorjaar is daarvoor de meest geschikte tijd.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen beginners en gevorderden, zodat beide groepen aan hun trekken komen. Onder leiding van ervaren gidsen van de vogelwerkgroep Noord-West Achterhoek gaat men in kleine groepjes op zoek naar vogels in twee heel verschillende gebieden.

Zaterdag 25 maart op landgoed De Velhorst, tussen Vorden en Lochem, waar vooral de bosvogels te zien en te horen zullen zijn. Donderdag 30 maart is er een lezing/theorieavond over vogeltrek in Barchem. Zaterdag 1 april is de tweede excursie en wel op het landgoed Beekvliet, tussen Barchem en Borculo, met vogels van het open veld.

De  excursies zijn ‘s morgens vroeg van 7.00 tot 9.00 uur, de lezing/theorieavond is van 19.30-21.30 uur.
De kosten zijn € 18,–,  leden van IVN krijgen korting. Dit is inclusief koffie.

Aanmelden en informatie graag vóór 18 maart via cursus.ivnnma@gmail.com