Yunio zet in op ‘hulppakketten’ voor ouders

Op de foto Annemike Rexwinkel, jeugdverpleegkundige bij Yunio, Samantha Sloetjes en wethouder Jasper Bloem

Consultatiebureau Yunio in Zutphen zet het extra geld van het crisisfonds van de gemeente Zutphen in om ‘hulppakketten’ met artikelen speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar uit te delen aan ouders. Jonge gezinnen zien hun kosten vaak enorm stijgen. In deze winter komt de energierekening er dan nog eens bij. Met deze goedgevulde tas worden jonge gezinnen, die niet of nauwelijks rond kunnen komen, geholpen met een pakket per kind.

 Wethouder Jasper Bloem: ‘Het is geweldig dat wij samen met Yunio jonge gezinnen op een laagdrempelige en snelle manier een steuntje in de rug kunnen geven: een Zutphens Zetje! Zo bereiken we met de gelden van het crisisfonds ook onze jongste inwoners.’

Succesvolle actie
Annemike Rexwinkel, jeugdverpleegkundige bij Yunio: ‘ We hebben alle ouders een bericht gestuurd over de hulppakketten om iedereen die niet, of nauwelijks rond kan komen in de gelegenheid te stellen hiervoor in aanmerking te komen. De reacties waren overweldigend, binnen een uur hadden we al 150 aanvragen ontvangen.’ Inmiddels zijn de eerste tassen uitgedeeld en staan er nog een aantal uitdeelmomenten gepland. Geen bericht ontvangen en wel kind(-eren) van 0 tot 4 jaar en moeite met rondkomen? Neem dan contact op met Yunio via 088 – 260 9191 of jgz.team.zutphen@yunio.nl.

Moeder Samantha Sloetjes: ‘De tassen zijn meer dan een welkome aanvulling voor ons gezin. We hebben er 2 ontvangen omdat we 2 dochters hebben. Als bestuurslid van stichting WGDGO (Wie Goed Doet Goed Ontmoet) zien we ook dat jonge gezinnen hulp kunnen gebruiken en de uitdeeltas van Yunio is echt een uitkomst!’

Yunio
Het consultatiebureau van Yunio maakt deel uit van Stichting Sensire en heeft in de gemeente Zutphen een dekkingsgraad van 98%. Dit betekent dat bijna alle kinderen van 0 tot 4 jaar worden bereikt met deze actie. Het hulppakket bevat producten ter ondersteuning van een gezonde opvoeding en verzorging ter waarde van ongeveer € 40,-. Bijvoorbeeld: tandpasta, tandenborstel, vitamine D, drinkbeker, luiers, snackgroente en fruit.