Opbrengst benefietavond Zutphen helpt Hatay 172.000,- euro

De benefietavond ‘Zutphen helpt Hatay’ heeft een fantastisch bedrag van 172.000,- opgeleverd voor de zwaar getroffen regio Hatay. De benefietavond werd georganiseerd door voetbalvereniging AZC, ondersteund door gemeente Zutphen en de Barbaros moskee Zutphen, met medewerking van vele vrijwilligers. Veel ondernemers uit Zutphen en omstreken hebben geweldige items voor de veiling aangedragen. Dit bedrag is een voorlopig bedrag, want de online veiling loopt nog door tot 1 maart, en is inclusief de 100.000,- euro die de gemeente Zutphen schenkt.

Alle opbrengsten van de benefietavond worden volledig besteed aan de steun voor de getroffen families en komen ten goede aan de wederopbouw van Hatay. Zutphen voelt zich verbonden met specifiek deze regio omdat er twee inwoners uit Zutphen bij de ramp zijn overleden, een derde Zutphenaar wordt nog vermist en tientallen inwoners uit Zutphen rouwen om overleden familieleden en dierbaren.

Zutphen kiest er bewust voor om de regio Hatay te steunen en heeft daartoe ook een stichting opgericht, met leden vanuit voetbalvereniging AZC, de familie Köse, en een ondernemer. Op die manier wordt goed toezicht op de besteding van het geld gewaarborgd. Ook de twee euro per inwoner die de gemeente Zutphen doneert, wordt bij de stichting ondergebracht.

Namens de hele organisatie, heel veel dank aan iedereen die hier belangeloos aan heeft meegewerkt: dit is Zutphen op zijn allermooist!