Zeer geslaagde ochtend bij Alzheimer Trefpunt Lochem

Lochem – Vrijdag 10 februari was gast Wilma van der Wal voedingsdeskundige bij de Hoge Weide. Er waren een flinke aantal bezoekers in de vorm van lotgenoten en partners, maar ook meerdere professionals vanuit diverse zorginstellingen en organisaties in de regio.

Wilma had een zeer interessant verhaal te vertellen waarbij zij steeds weer uitkwam op het thema “Hoe kun je ouderen en mensen met dementie verleiden om voldoende te blijven eten en drinken”. Het genieten van de dagelijkse maaltijden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Smaakverlies ontstaat bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of door behandeling van ziekte (zoals chemo). Terwijl goede voeding dan juist belangrijk is voor herstel en het voorkomen van ondervoeding.

GPS – Geur, Prikkeling en Smaak zijn daarbij de trefwoorden

Aan de hand van voorbeelden werden deze trefwoorden toegelicht en de gebruikers kregen daarbij regelmatig kleine hapjes te proeven en te vergelijken. Daarbij merk je dat reuk, smaak, sfeer en hoe ziet het eten er uit elkaar versterken of tegenwerken en dat daarmee ook de eetlust van mensen beïnvloed kan worden.

Al met al een zeer geslaagde ochtend, waarbij zelfs ervaren professionals nieuwe ideeën hebben opgedaan. Alzheimer Trefpunt Lochem wil Wilma dan ook hartelijk danken voor haar inspirerende verhaal.

Tot slot wil Alzheimer Trefpunt Lochem geïnteresseerden nog wijzen op onze volgende bijeenkomst op dinsdagavond 21 februari om 19:30 uur in het Stadshuus. Thema is dan ‘Rouw bij Leven’ met als gast Ida Jansen, zij is rouw- en verliesbegeleider en zal ingaan op het beetje bij beetje afscheid nemen van mensen met de diagnose dementie/Alzheimer.