IVN wandeling den Bramel en het Enzerinck in Vorden

Waar slaapt een koolmees in de winter? Hoe beschermt een boom zich tegen de winterse kou? Waaraan herken je een beuk als er geen bladeren aan de boom zitten? Altijd al nieuwsgierig geweest naar het antwoord op deze vragen? Ga dan mee op excursie met natuurorganisatie IVN!

Op 12 februari organiseert de regionale afdeling Noord-Midden Achterhoek een wandeling  over de buitenplaatsen Den Bramel en Het Enzerinck in Vorden. De start is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Natuurmonumenten tegenover Almenseweg 53 in Vorden.

Met op de achtergrond de beide idyllische landhuizen gaat de wandeling door het landschapspark en beleven we het bos in de winter. Onderweg vertellen de natuurgidsen uiteraard over de geschiedenis van beide huizen. Maar ze ook gaan ze in op de overwinteringstactieken van de bossen en hun bewoners.

Deze excursie is gratis, al is een vrijwillige bijdrage welkom. Halverwege is er een koffiepauze. De excursie duurt ongeveer twee uur. Aanmelden is niet verplicht, maar is voor de organisatie wel handig. Dat kan bij de hoofdgids Dissl Lalleman (dlalleman@outlook.com).