Bachkoor Holland en concertgebouw kamerorkest brengen ‘Matthäus Passion’ in Lochem

Bachs meesterwerk klinkt in 2023 weer in de Grote Kerk in Lochem

In april 2023 zal de indrukwekkende Matthäus Passion opnieuw in de Grote of St. Gudula Kerk in Lochem te horen zijn. Onder leiding van Gijs Leenaars voeren Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest traditiegetrouw dit beroemde meesterwerk van J.S. Bach uit. De internationale solisten zijn Benedict Hymas (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Miriam Feuersinger (sopraan), Francine Vis (alt), Seil Kim (tenor) en Ansgar Theis (bas). Het concert vindt plaats op 1 april, 19:30 uur.

Bachs Matthäus Passion behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus vanaf het Laatste Avondmaal tot aan de kruisiging. Het werk vertelt een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. De uitvoeringen van het Bachkoor Holland zijn sinds de oprichting in 1921 trouw aan de originele partituren van Bach. Dirigent Gijs Leenaars is, naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn. Over de Matthäus zegt hij: “Dit stuk verveelt nooit. Ieder jaar raakt de muziek mij weer op een ander moment in de partituur. Ik kijk er naar uit om met koor, orkest en solisten de concerten in Lochem uit te voeren.”

Uitvoerenden
Bachkoor Holland, Concertgebouw Kamerorkest, Benedict Hymas (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Miriam Feuersinger (sopraan), Francine Vis (alt), Seil Kim (tenor) en Ansgar Theis (bas). M.m.v. Jongenskoor Dalfsen.

Dirigent: Gijs Leenaars.

Informatie & kaartverkoop
Lochem, Grote of Sint-Gudulakerk, 1 april, 19:30 uur
Kaartverkoop via www.bachkoorholland.nl of https://www.schouwburglochem.nl/voorstelling/matthauspassion2023/