‘Speel mee met… Ciconia Consort’ groot succes

Amateurs en profs samen op het podium van de Hanzehof. Eigen foto door Muzehof

‘Speel mee met…’ is een concept waarin amateurmusici samenwerken met professionals en is nu voor de 3e keer door Muzehof georganiseerd.
Wel veertig amateurstrijkers uit de wijde regio van Zutphen, van alle leeftijden, speelden samen met en werden gecoacht door de professionele musici van het Ciconia Consort. Ze hebben hun partij eerder voorbereid met hulp van lokale docenten. Daarna gingen ze twee dagen aan het werk met Ciconia in het muziekstuk Peer Gynt van Edvard Grieg. Samen stonden ze stralend trots op het podium van Theater Hanzehof Zutphen op 22 december jl.

Ciconia Consort is een professioneel strijkorkest bestaande uit een internationaal gezelschap van jonge musici en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Het orkest is opgericht in 2012 en viert dit seizoen zijn jubileum met interessante projecten, zoals ‘Speel mee..’ i.s.m. Muzehof centrum voor de kunsten.

De amateurspelers zijn enorm geïnspireerd geraakt door dit project. “Alleen al hoe de Ciconia-musici bewegen tijdens het muziek maken – daar leer je zoveel van!” aldus een jonge deelnemer, “We hebben ook veel handige tips van ze gekregen, die kan ik goed gebruiken in mijn eigen ensemble.”