Najaarswandeling Onderlaatse Laak

Zin in een herfstwandeling? Op zondag 13 november organiseert het IVN een mooie tocht door de Onderlaatse Laak iets ten oosten van Warnsveld. De route gaat niet alleen door het open landschap van dit natuurgebied, maar ook door een fraai stuk bos van landgoed Hackfort.

Het gebied Onderlaatse Laak is genoemd naar de waterloop die begint in het Grote Veld en uiteindelijk uitmondt in de Berkel. Ruim tien jaar terug heeft Natuurmonumenten de voormalige landbouwgronden in dit beekdal omgevormd tot natuur. De oude meanders in de Onderlaatse Laak zijn hersteld en het waterpeil in de omgeving is verhoogd. Zo is een gevarieerd natuurgebied ontstaan, met graanakkers, bloemrijke hooilanden en poelen. De IVN-gidsen vertellen meer over de achtergronden.

In het gemengde loof- en naaldbos van Hackfort is het volop genieten van de herfst. De bladeren aan de bomen verkleuren en paddenstoelen schieten uit de grond.

Bij deze wandeling lopen zowel gidsen van IVN Noord-Midden Achterhoek als van IVN Zutphen mee. De tocht begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Startlocatie: Vlak voor de ingang van Camping Warnsveld (Warkenseweg 7, 7231PT Warnsveld).

Er is koffie onderweg. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Inlichtingen: ktengrotenhuis@kpnmail.nl of homme@planet.nl

Zie ook de websites van IVN NMA en IVN Zutphen.