Scouts scouting de Witte Wieven maken contact tijdens JOTA

Afgelopen weekend deed scouting de Witte Wieven weer mee met de JOTA.

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA gehouden. Scouts van over de hele wereld leggen dan contact met elkaar in dit weekend via de amateurradio en het internet.

Op de vrijdagavond waren alleen de scouts aanwezig. Met zelf gesoldeerd UV-lampjes werd een soort Cluedo spel in het bos gedaan. Door het bos heen hingen hints die alleen zichtbaar waren met Uv-licht. Door goed te zoeken konden ze achter een wie-wat-waar komen. De avond werd afgesloten met een kampvuur met marshmallows.

Op zaterdag kwamen de welpen er ook bij. De ochtend stond in het teken van een elektronisch vossenjacht spel. Door het bos lagen zenders verstopt en met ontvangers moesten de kinderen die vinden. Hoe dichterbij je kwam hoe harder de piep.

Na de lunch was er een postenspel. Zo kon je onder andere popcorn bakken, boogschieten, een elektrobord doen en uilenballen uitpluizen. De JOTA staat bij scouting ook in het teken van techniek. Dus bij de flesraket deze keer geen handpomp maar een compressor, hierdoor ging de raket nog hoger dan normaal.

De scouts en welpen hebben de hele dag door via de radio contact gemaakt met verschillende groepen onder andere uit Vorden, Zutphen, Enschede en Emmeloord. Er was zelfs even kort contact met Italië.

Via een chatprogramma werden met verschillende scouts gechat vanuit heel Nederland. Een paar wat oudere scouts hebben zelfs nog even in het Engels en Frans gechat met scouts in het buitenland.