Speciale uitzendingen RTV Ideaal rondom uitvaart Britse piloot in Eefde

William Robert Stephen Hurrell. Foto: Historische vereniging De Elf Marken

Eefde – Drie jaar na de berging van de jachtbommenwerper uit WOII in Eefde (gemeente Lochem), krijgt Flight Sergeant William Robert Stephen Hurrell zijn laatste eervolle rustplaats. Op donderdag 29 september wordt hij begraven op de oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Jonkerbos in Nijmegen. Lokale omroep Radio en TV Ideaal brengt ter gelegenheid hiervan speciale uitzendingen op 4, 7 en 14 oktober.

Radio
Op 4 oktober tussen 18:00 en 19:00 uur staat de uitzending ‘’Achterhoek Totaal’’ van Radio Ideaal geheel in het teken van de zoektocht naar en de uitvaart van William Hurrell.

Televisie 
Dinsdag 7 oktober om 14.00 uur is op het tv-kanaal de documentaire ‘Finding uncle Bill’ te zien. De kijker is hier ooggetuige van de zoektocht naar de piloot op de crashlocatie aan de Scheuterdijk in Eefde. Een prachtige en emotionele verfilming waarin ook de nabestaanden aan het woord komen.

Vrijdag 14 oktober om 14.00 uur zendt TV Ideaal deel 2 uit. Een verslag van de uitvaartceremonie voor Flight Sergeant William Hurrell op 29 september.

De documentaire is gemaakt door Bart Verdult (Duftig Media) en Henk-Jan Winkeldermaat (Punkmedia) in opdracht van de gemeente. Het plan om ‘Finding uncle Bill’ te laten zien aan het brede publiek tijdens 75 jaar vrijheid, ging niet door vanwege de coronapandemie.

Waar vind ik RTV Ideaal?
Etherfrequenties Radio Ideaal:
FM 93.8, 99.5 & 106.7 Mhz

Ga naar https://rtvideaal.nl voor de RTV uitzendingen via internet en voor de TV kanalen per aanbieder.