Henk Franken Beste Buur gemeente Lochem van 2022

Henk Franken met bloemen en oorkonde, met naast zich de burgemeester en zijn buren, in de stal van manege Semper Fidelis. Fotograaf: Jacintha Pelgrum

Zaterdag 24 september kreeg  Henk Franken uit Eefde een verrassingsbezoek van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.  Met bloemen, oorkonde en cadeaubon verraste hij Henk onverwacht bij Semper Fidelis waar hij als vrijwilliger als parkoersbouwer aan de slag was. Zijn buren, manege ‘Semper Fidelis’ en Zwembad de Boskoele’ zetten Henk samen in het zonnetje als Beste Buur van de gemeente Lochem.

Henk staat al jaren voor iedereen klaar.
In de zomervakantie konden inwoners iemand nomineren voor de verkiezing van de Beste Buur van 2022. In totaal kwamen er 10 nominaties. De keuze was niet makkelijk. Eigenlijk verdienen alle genomineerden een pluim. Die krijgen ze dan ook, in de vorm van een taart. Wat de doorslag gaf is dat Henk al vele jaren voor iedereen klaarstaat. En zo kwam Henk overtuigend als de Beste Buur van het jaar naar voren. Karien Geurts nomineerde hem: “Henk staat altijd voor iedereen klaar. Nooit een slecht humeur, altijd in voor een geintje. Gewoon een toffe man. ”

Altijd de handen uit de mouwen
“Henk zet zich zeer actief in voor zijn directe buur, Zwembad de Boskoele. Daarnaast is hij vrijwilliger bij manege Semper Fidelis. En bovendien de grote organisator en animator voor de hele buurt”, zegt Karien Geurts: “Wij hebben een appgroep in de buurt, de Naoberapp. Maar ik kan net zo goed gelijk naar Henk appen. Want hij is altijd degene die zijn apparaten beschikbaar stelt, bomen opruimt, vijvers leeghaalt. En dan anderen helpt met vijverplanten, gootstenen ontstoppen, mest uitdelen en  hekken maken. Als er iemand 50 wordt, dan staat hij vooraan met het maken van een mooie pop en spandoek.  Ik weet echt de helft niet van wat hij allemaal doet. Maar weet wel dat hij altijd klaar staat voor iedereen.”

Verkiezing Beste Buur
GoedeBuren Lochem organiseert sinds 2015 de verkiezing van de Beste Buur van Lochem. Een goede buur zijn is soms niet makkelijk maar vaak gaat het juist heel goed. De Beste Buur is iemand die veel voor de buren en voor de buurt over heeft. Kortom: iemand die ieder graag als buur heeft. Elk jaar nomineren inwoners uit de hele gemeente iemand die zij de titel van Beste Buur gunnen. Daaruit kiezen we de beste buur. Maar je hoeft echt niet de Beste Buur te zijn om toch als goede buren naast elkaar te wonen.

GoedeBuren Lochem
GoedeBuren Lochem is een organisatie van vrijwilligers, die inwoners van de gemeente Lochem helpt bij overlast door buren of buurtgenoten. Ze adviseren over mogelijkheden om het op te losse. En ze helpen bewoners om met de buren in gesprek te komen over het probleem. Jaarlijks kloppen zo’n 50 mensen bij GoedeBuren aan. Meer weten? Kijk dan op www.goedeburenlochem.nl.