Nieuwe Jongerenreis Laren en Omgeving

Laren – Na LAFA (LAorne For Armenia) in 2015-2016 en LouKA (Ja! Laren Komt in Actie) in 2018-2019 is het aankomend schooljaar (2022-2023) weer tijd voor een nieuwe jongerenreis!

Op het moment zijn er twee dingen bekend: allereerst gaat er vrijwilligerswerk gedaan worden, zowel gedurende het aankomende jaar in Nederland als tijdens de reis in het land van bestemming. Hoe, wat en waarheen de reis in de zomer van 2023 zal gaan, wordt door de deelnemers (tussen de vijftien en twintig jaar oud) zelf bedacht. Hiervoor worden er aan het begin van het project diverse werkgroepen opgericht zoals PR en activiteiten. 

In eerdere jaren gingen de zeven meiden uit Markelo, Laren en Harfsen van LAFA naar Armenië om daar onder andere te helpen in een kindertehuis, een kas en bij de bouw van nieuwe huizen. Bij LouKA waren er naast deelnemers uit eerder genoemde dorpen ook deelnemers uit Zutphen, Lochem en Bathmen. Deze twaalf deelnemers zijn naar Gambia geweest om daar onder andere een schoolgebouw te schilderen, sinaasappelbomen aan te kopen en te planten en de kinderen een tandenpoetscursus te geven met natuurlijk nieuwe tandenborstels en tandpasta. 

Lijkt het jou ook leuk om de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel en op reis te gaan? Kom dan naar de vrijblijvende info avond! Deze is op vrijdagavond 9 september aanstaande om 20:00 uur bij V.V. Witkampers Laren. Ook jongeren buiten Laren zijn welkom, dus neem vooral vrienden en vriendinnen mee!

Wil je eerst nog wat meer informatie? Kijk dan op onze instagrampagina: jongerenreislaren, of neem contact op via de mail: jongerenreislaren@gmail.com