Volharding Academy vergroot aanbod muzieklessen

Muziekvereniging Volharding uit Borculo start na de zomervakantie met verschillende nieuwe projecten om zo de aanwas naar de vereniging te vergroten. Via de Volharding Academy zijn er verschillende mogelijkheden om de wereld van muziek te ontdekken.

Welkom bij de MusiClub!
Een nieuw muziekproject genaamd: de Musiclub. Een nieuwe manier om samen de wereld van muziek te ontdekken. Hierin komen niet alleen de instrumenten aan bod die de vereniging gebruikt, maar ook de moderne manieren om muziek te maken zullen voorbij komen.

De Musiclub zal wekelijks plaatsvinden in het Muziekcentrum Borculo. Omdat dit voor de vereniging nieuw is wordt er eerst gestart voor een periode van 20 weken. Elke week zal een onderwerp binnen de muziekwereld aan bod komen. Een enthousiaste en ervaren docent zal de les verzorgen, en dat zal door de afwisseling van onderwerpen niet altijd dezelfde zijn. De ene week neemt de Musiclub je mee naar de wereld van trompet spelen, de andere week naar slagwerk en dan weer naar dj-en of muziekproductie. Het komt allemaal voorbij!

Welkom bij de Musiclub. Start op woensdag 7 september van 15:00 uur tot 16:00 uur, eindigt op 18 januari 2023. Kosten voor de Musiclub zijn €5,- per maand, hiermee ben je lid van muziekvereniging Volharding. Leeftijdscategorie is groep 4 tot en met 8 van de basisschool.

Drumklas
Wil je graag leren drummen, meld je dan aan voor de Drumklas van muziekvereniging Volharding. In negen weken leer je onder begeleiding van instructeur Jan Kreunen in groepsverband verschillende slaginstrumenten te bespelen zoals de djembé, snaredrum, grote trom, bongo’s, toms en allerlei effectinstrumenten. De Drumklas zal eindigen met een eindoptreden waar je je vrienden en familie mee naartoe mag nemen. Wij zorgen dat je de spullen krijgt die je nodig hebt, je hoeft zelf dus niks mee te nemen. Wat krijgen de deelnemers:

 • Professionele instructie van Jan Kreunen
 • Introductie les om kennis te maken
 • Stokken voor de instrumenten
 • Lessenaar voor bladmuziek
 • Bladmuziek om te spelen
 • Eindconcert voor alle familie en vrienden
 • De mogelijkheid om het vervolgtraject in te gaan

Na afloop van de Drumklas is er de mogelijkheid om door te gaan. Met de zelfde leerlingen wordt stap 2 in gang gezet en dat is een leerlingenclub. Vanuit dit orkest kan er doorgestroomd worden naar het leerlingenorkest van Volharding en kunnen er onder andere muzieklessen gevolgd worden bij het Segno Collectief (Borculo). Lestijden zijn wekelijks van 19.30 uur tot 20.00 uur. Locatie het Muziekcentrum Borculo aan de Haarloseweg 7 te Borculo. De eerste les is op donderdag 8 september. Er zijn geen kosten verbonden aan deze Drumklas.

Blazersklas
Wil je ontdekken of het bespelen van een blaasinstrument en samen muziek maken iets voor jou is? Trompet, saxofoon, trombone, dwarsfluit, klarinet, hobo en allerlei andere blaasinstrumenten staan voor je klaar om ontdekt te worden. In 10 lessen krijg je de basisbeginselen onder de knie en repeteer je voor een eerste optreden waar je vrienden en familie van zullen opkijken. De Blazersklas is voor iedereen die een blaasinstrument wil leren bespelen, samen met anderen. Je kiest aan het begin van het traject 1 instrument en dat mag je ook mee naar huis nemen. Wat krijgen de deelnemers:

 • Professionele instructie van Ira Wunnekink
 • Introductie les om instrument uit te zoeken
 • Instrument in bruikleen
 • Lessenaar voor bladmuziek
 • Bladmuziek om te spelen
 • Eindconcert voor alle familie en vrienden
 • De mogelijkheid om het vervolgtraject in te gaan

Na afloop van de Blazersklas is er de mogelijkheid om door te gaan. Met de zelfde leerlingen wordt stap 2 in gang gezet en dat is een opstaporkest. Vanuit dit orkest kan er doorgestroomd worden naar het leerlingenorkest van Volharding en kunnen er muzieklessen gevolgd worden bij het Segno Collectief (Borculo). Lestijden zijn wekelijks op vrijdag van 18.30 uur tot 19.15 uur. Locatie het Muziekcentrum Borculo aan de Haarloseweg 7 te Borculo. De eerste les is op vrijdag 8 september – Introductie les. Er zijn geen kosten verbonden aan deze Blazersklas.

Lijkt het jou leuk om samen met je vriendjes/vriendinnetjes muziek te maken, meld je dan snel aan via www.volhardingborculo.nl/academy Tot snel!