Met de kinderen naar de Musea Zutphen deze zomer

Kinderen kunnen deze zomer kunstenaar worden bij Musea Zutphen. (foto Musea Zutphen)

ZUTPHEN – In de zomermaanden juli en augustus is bij de Musea Zutphen – het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak –  van alles te zien en te beleven voor jong en oud. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar zijn er onder meer drie creatieve workshops.

Spetterend kunstwerk maken
De workshop ‘Spetterend kunstwerk maken’ is bedoeld voor alle kinderen die een echte kunstenaar willen worden, net als Jeanne Bieruma Oosting. Lekker kliederen met verf, maar ook serieus schilderen en grafisch drukwerk maken. Je leert verf mengen, gaat knippen in de creatie en zo ontstaat er misschien wel weer een heel nieuw spetterend werk. Uiteindelijk gaat elke deelnemer naar huis met zijn eigen kunstwerk. En vast ook met het gevoel een echte kunstenaar te zijn.

Ga uit je dak en maak kunst
Kruip in de huid van een kunstenaar met de workshop ‘Ga uit je dak en maak kunst’. Laat je creativiteit de vrije loop met verf, stiften, wasco en andere leuke teken-, knip- en plakspullen! Met alle verzamelde materialen kan iedereen helemaal zijn eigen ding doen. Scheur slordig een stukje papier af of maak er een propje van. Maak een toren van wol en gebruik lucifers als trapje. Een kunstwerk hoeft niet plat te zijn, het mag ook in 3D! Het resultaat van deze workshop is een eigen mixed-media kunstwerk.

Maak kunst in een jampotje
Een kunstwerk kan een hele wereld op zichzelf zijn. In de workshop ‘Maak kunst in een jampotje’ gaan de deelnemers een eigen kunstwerk maken, maar dan in het klein: een miniatuurwereld in een jampotje! Tijdens de workshop gaan de deelnemers lekker priegelen met fijne kunstspullen. Het thema van de jampotkunst mag iedereen zelf verzinnen.

De workshops zijn van 14.00 en 15.30 uur, met een vrije in- en doorloop (tot maximaal 15 kinderen). De toegang is 5 euro per kind. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk: aanmeldingen@museazutphen.nl.  

Speurtocht en meer
Voor kinderen zijn er doorlopend nog meer activiteiten zoals een audiotour, speurtochten, een tabletgame en museumbingo. Bovendien kunnen ze “museuminspecteur” worden. Kijk op de site of vraag in het museum naar de mogelijkheden.

www.museazutphen.nl