World Press Photo 2022 is tot en met 31 juli te zien in Zutphen

Bezoekers tijdens de tentoonstelling World Press Photo in de Walburgiskerk te Zutphen. (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

Zutphen – World Press Photo 2022 is tot en met 31 juli te zien in Zutphen. Deze internationale tentoonstelling toont indrukwekkende (nieuws)foto’s van het afgelopen jaar.

Een internationale jury koos de winnaars in de acht categorieën van deze 65e editie van de jaarlijkse wedstrijd. Overall winnaar is de foto Kamloops residential school van Amber Bracken. Deze en alle andere winnende foto’s, zijn vanaf 8 juli in Zutphen te zien.

Bezoekers kunnen hun reserveren via de website maar bij de ingang van de Walburgiskerk zijn ook kaarten te koop. Dit jaar krijgen de bezoekers, net zoals de afgelopen jaren, een handzaam boekje met alle foto’s en fotobijschriften.

Praktische informatie

  • Tentoonstellingsperiode: vrijdag 8 juli tot en met zondag 31 juli 2022
  • Openingstijden:            
    zondag tot en met maandag: 13.00 tot 17.00 uur,
    dinsdag tot en met zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur
  • Toegangsprijs: 6 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis. 

www.worldpressphotozutphen.nl

A red dress along the highway signifies the children who died at the Kamloops Indian Residential School in Kamloops, British Columbia on Saturday, June 19, 2021. Red dresses are also used to signify the disproportionate number of missing and murdered Indigenous women and girls. Amber Bracken for The New York Times