Na twee jaren van wachten is het eindelijk weer mogelijk om samen op nachtvlinderexcursie te gaan. Daarom organiseert IVN Zutphen opnieuw de Nachtvlindernacht, op de avond dat landelijk de Nationale Nachtvlindernacht van de Vlinderstichting wordt gehouden.

Zoals altijd wordt het weer een late ontmoeting, want op vrijdag 1 juli gaat de zon pas om 22.00 uur onder. Maar als de weersomstandigheden gunstig zijn is het zeker het wakker blijven waard. Juli is namelijk dé nachtvlindermaand om veel soorten te zien. Er kunnen dan meer dan 700 soorten als vlinder worden waargenomen; 400 soorten macrovlinders en 300 soorten microvlinders. Met speciale lampen en wit doek lokken we de vlinders en vaak blijven ze daar rustig zitten voor een mooie fotoshoot. Er is ook een app beschikbaar, daar kun je de vlinders al snel mee op naam brengen.

We beginnen om 21.00 uur met alvast met een korte wandeling door de Heemtuin en rond de opstelling volgt een presentatie over (nacht)vlinders en het lokken ervan. Als u dacht dat alle nachtvlinders saaie bruine motten zijn die de slaapkamerlampen aanvallen dan heeft u het mis. De nationale nachtvlindernacht is bij uitstek geschikt om deze onderbelichte soort eens in de spotlight te zetten.

Kortom, kom naar de Nachtvlindernacht op vrijdag 1 juli in de Heemtuin, Harenbergweg 1 (Parkeerplaats bij de Kaardebol) te Zutphen. Je kunt komen vanaf 21.00 uur en blijven zolang je wilt. De excursie is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het IVN (onkosten) wordt zeer op prijs gesteld. Honden kunnen er niet bij. Inlichtingen: hilcohuizing@gmail.com of kijk op www.ivn.nl/afdeling/zutphen