Op 12 juni 2022 organiseert WTC Gorssel de Nationale Parken Tocht!

Na de eerste editie in 2019 hebben we twee jaar op onze handen moeten zitten, maar nu gaan we er weer voor! Een fietsevenement voor racefietsers die de prachtige natuur ten zuidwesten en noordoosten van Gorssel in één tocht weet te combineren. Tevens organiseren wij dit jaar voor het eerst de Nationale Parken Tocht e-variant: een speciale 60km route voor e-bikers langs verschillende prachtige Kastelen van de Achterhoek.

Voor de racefietsers organiseren we voor ieder wat wils: rij je relaxed 75 of 90km met fijne versnaperingen en goed uitgepijlde routes. Of ga je voor een langere uitdaging met 120km, 165km of zelfs de volledige 210km!

De vrijwilligers van WTC Gorssel zorgen voor een perfecte ervaring tijdens deze zondag 12 juni! Alle routes zijn volledig uitgepijld. Op de 75 en 90km vind je halverwege één pauzepost. Voor de langere afstanden verzorgen we meerdere pauzeposten (2, 3 of zelfs 4 pauzeposten)!
Op de Start/Finish locatie bij voetbalvereniging Gorssel kun je veilig je fiets stallen in de beveiligde fietsenstalling, je auto om de hoek parkeren én nog een lekkere versnapering scoren.

Voor die sportieve fietsers die genieten van mooie tochten, maar ook gebruik maken van elektrische ondersteuning, heeft de Wielertoerclub (WTC) Gorssel dit jaar iets unieks in petto. Speciaal voor deze groep hebben wij de Nationale Parken Tocht elektrisch bedacht. Deze 60 km lange tocht gaat door het Wildenborch gebied gelegen tussen Gorssel, Vorden en Almen. In vroeger tijden heeft de dichter Staring gewoond in dit gebied. De tocht combineert verharde en onverharde paden door het prachtige natuurgebied. Langs de route zijn meerdere middeleeuwse kastelen gelegen.

Onderweg kunt u op meerdere plaatsen genieten van koffie bij de lokale horeca. Halverwege de tocht wordt door de WTC koffie met iets lekkers aangeboden.

Wil je verzekerd zijn van een plekje? Schrijf je dan van te voren in! Dat is ook prettig in de doorstroming bij de inschrijvingen!

Alle informatie en de inschrijfpagina kun je vinden op: https://www.nationaleparkentocht.nl

De start/finish van de Nationale Parken Tocht is bij Voetbal Vereniging Gorssel.
Adres: Markeweg 10 7213 GC Gorssel

Hier zijn douche- en omkleedmogelijkheden en is een beveiligde fietsenstalling ingericht.
Starttijden:
165 en 210 kilometer: 08:00 – 08:30
75, 90 en 120 kilometer: 08:30 – 10:00
60 kilometer e-bike: 10:00 – 12:00

Kosten: Tot 15 jaar gratis,
15 jaar en ouder €10,00, NTFU-leden betalen €8,00