Fototentoonstelling ‘Mysterieuze Kruisgang’

Vorden-Kranenburg-Tot en met zondag 29 mei is er een fototentoonstelling “Mysterieuze Kruisgang” in het museum. Vanaf zondag 10 april is ook het bijbehorende fotoboek: Mysterieuze Kruisweg in het museum verkrijgbaar.

De fototentoonstelling maakt deel uit van de thematentoonstelling “(Verdwenen) Kloosterleven in de Achterhoek”. Er wordt aandacht besteed aan de invloed, op velerlei gebied, die het kloosterleven heeft gehad op de ontwikkeling van de Achterhoek.

De kruisgang is één van de meest fascinerende elementen van de katholieke religieuze belevenis. Het lijden van Jezus tijdens de Goede Week staat gelijk aan boetedoening en geloofsbelevenis. Logisch dat in vele landen dit groots en meeslepend wordt gevierd. In de fototentoonstelling ‘Mysterieuze kruisgang’ wordt een beeld geschetst van de ‘Semana Santa’ in Andalusië. De Zwolse fotograaf Hans Hampsink (1962) heeft tijdens de Goede Week in verschillende steden en dorpen het religieuze hoogtepunt van het jaar vastgelegd.

Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg-Vorden, Ruurloseweg 101, 7251 LD Vorden. Telefoon 0575- 55 64 88. Openingstijden: woensdag 1 april t/m zondag 30 oktober, iedere dag, behalve maandag, m.u.v. 2de paasdag en 2de pinksterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Entree € 6,00. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang. Museumkaart geldig en pinbetaling mogelijk.